Mituri frecvente despre botox

Botox este un cuvant pe care il auzim peste tot – la TV, la radio, in emisiunile online si chiar la cei mai apropiati prieteni si membri ai familiei. Unele persoane apeleaza la tratamentul de injectare botox in mod regulat, in timp ce altele nu sunt tocmai pregatite sa faca acest pas. Folosit de peste 30 de ani in medicina si estetica medicala, botoxul este un tratament popular pentru persoanele care doresc sa-si imbunatateasca aspectul tenului, sa scape de riduri si sa arate mai tinere.

Cu toate ca este un tratament la care apeleaza un numar tot mai mare de oameni, multi inca nu stiu ce este botoxul sau cred diferite lucruri neadevarate despre acesta.

Iata care sunt cele mai frecvente mituri despre botox:

Mit: Botoxul este toxic.

Adevar: Cuvantul “botox” provine din ingredientul sau activ, toxina botulinica. Cu toate acestea, toxinele din Botox sunt in cantitati atat de mici incat sunt sigure de utilizat si nu se vor raspandi in afara zonelor de tratament. Mai mult, botoxul a fost aprobat pentru prima data in 1989 de FDA (Food and Drug Administration) pentru a trata anumite afectiuni medicale, iar de atunci a fost aprobat si pentru utilizari cosmetice, deoarece este sigur si eficient.

Mit: Botoxul creeaza dependenta.

Adevar: Botoxul in sine nu creeaza dependenta la nivel fiziologic. Clientii tind sa repete tratamentul deoarece botoxul este doar o solutie temporara, ale carui efecte dureaza intre 4 si 6 luni. Oferind rezultate atat de satisfacatoare, desigur ca clientii continua sa revina, iar unii ar putea spune ca rezultatele tratamentului creeaza dependenta. Cu toate acestea, oricine se poate opri in a-si face tratamentul oricand.

Mit: Botoxul nu este necesar decat daca ai riduri.

Adevar: Ridurile si liniile apar in timp. Desi este posibil sa nu le vezi imediat, acestea pot exista sub suprafata pielii. Daca reusesti sa faci un pas inaintea aparitiei lor la suprafata, vei avea de castigat pe termen lung. De obicei, persoanele nici macar nu se gandesc la botox pana cand nu vad riduri si apoi apeleaza la el in incercarea de a intoarce timpul. Sigur, botoxul este foarte eficient in estomparea ridurilor deja aparute, insa este si mai benefic daca este folosit ca solutie preventiva.

Mit: Botoxul iti ingheata fata.

Adevar: Unele persoane care apeleaza la injectiile cu botox pentru eliminarea ridurilor ajung sa aiba fata “inghetata”. Acest lucru insa nu este normal si rareori se intampla. Daca apelezi la un estetician profesionist si cu experienta, va sti exact cat si cum sa iti injecteze toxina botulinica pentru a se asigura ca rezultatele vor fi naturale. Fenomenul fetei “inghetate” apare din cauza unui supradozaj de botox, motiv pentru care este foarte important sa gasesti un estetician cu experienta.

Injectiile cu botox sunt dureroase.

Adevar: Desi este adevarat ca botoxul cosmetic se administreaza prin injectare cu ac, majoritatea pacientilor considera ca aceasta este o procedura nedureroasa. Sigur, injectiile provoaca un mic disconfort, dar acesta poate fi diminuat prin utilizarea unui anestezic topic.