Care sunt cele mai căutate suplimente și în ce condiții se administrează acestea animalelor de companie?

La fel cum suplimentele alimentare se administrează de către oameni numai la indicația medicilor specialiști, și suplimentele veterinare trebuie să fie prescrise de către medicul veterinar, înainte de a le administra animalelor.

Cele mai căutate suplimente veterinar sunt: probioticele, acizii grași Omega-3, precum și vitaminele și mineralele, dar ele se recomandă de medicii specialiști, care țin cont de la A la Z de riscul de contraindicații pentru anumite specii de animale și de dozajul corespunzător. Află mai multe informații despre cele mai importante suplimente veterinare: acizii grași Omega-3 și probioticele, adesea recomandate pentru a menține organismul animalelor în parametrii optimi, fără riscuri de îmbolnăvire. Mai multe despre suplimente veterinar afli de aici.

Acizii grași Omega-3 au un rol important pentru sănătatea pielii și a blănii

Benefici pentru sănătatea animalelor, acizii grași Omega-3 se preiau, de regulă, din alimentația zilnică. Organismul animalelor nu are capacitatea de a produce singur această tipologie de acizi, motiv pentru care, în anumite cazuri, este nevoie de administrarea de suplimente veterinare.

Acizii Omega-3 au un impact pozitiv direct la nivelul pielii și al blănii. Mai mult, animalelor care suferă de alergii alimentare sau de probleme la nivelul pielii, li se recomandă administrarea de Omega-3 prin suplimente, pentru a li se ameliora simptomele. Omega-3 ajută și la reducerea inflamațiilor din corpul animalelor, precum și la sănătatea inimii. Pentru a stabili dacă animalul tău are nevoie de Omega-3, e necesar să te consulți cu medicul veterinar, care îți va indica și doza recomandată. Nu se recomandă depășirea dozei prescrise. 

Probioticele se recomandă animalelor care au urmat tratamente cu antibiotice

Probioticele restabilesc echilibrul florei intestinale și se recomandă animalelor care urmează sau au urmat tratamente cu antibiotice. Așa cum știi, probioticele sunt organisme vii, esențiale în îmbunătățirea digestiei. La animale, probioticele contribuie la creșterea imunității și la remedierea problemelor de digestie, cum ar fi constipația sau diareea. Așa cum se întâmplă și în cazul oamenilor, tratamentele cu antibiotice pot să distrugă flora intestinală cu rol benefic pentru organism. Administrarea probioticelor va restabili această floră și va îmbunătăți sănătatea animalelor. Nici probioticele nu se administrează fără recomandarea medicului veterinar. Specialistul stabilește dozajul și tipul de probiotic, care poate să varieze în funcție de tipul de animal, afecțiunea cu care se confruntă și starea sa fiziologică.

Veteco.com, un distribuitor veterinar de top: găsești aici suplimente veterinare și soluții antiparazitare

Dacă vrei să accesezi cele mai bune suplimente veterinare și soluții antiparazitare de pe piață, adresează-te specialiștilor de la Veteco.com. Acest distribuitor veterinar de top are o vastă experiență în domeniu și vine în întâmpinarea ta cu soluții de tratament și profilaxie ale celor mai mari branduri, de la suplimente, produse antiparazitare până la vaccin veterinat Veteco. În cei peste 20 de ani de când activează pe piață, Veteco.com a demonstrat că este interesat de bunăstarea animalelor, de securitatea lor alimentară, precum și de respectarea siguranței mediului înconjurător. Este în permanență în căutarea soluțiilor noi, inovative și ține pasul cu noutățile din domeniu.

Calitatea superioară a produselor este o constantă în istoricul acestui magazin, iar dragostea pentru animale se numără printre valorile cheie care îi definesc activitatea. Veteco.com distribuie produsele veterinare în toate județele din România și colaborează cu nenumărați medici veterinari. Produsele din ofertă sunt dedicate îngrijirii câinilor, pisicilor, puilor de găină și găinilor și sunt de cea mai înaltă calitate, explică experții în domeniu.