Vrei ca podeaua să strălucească în casa ta? TREI aspecte peste care să nu treci cu vederea, atunci când faci curățenie

Dacă te-ai gândit că este momentul să pui mai mult accent pe curățenie și vrei ca podeaua ta să strălucească, atunci trebuie să iei anumite aspecte în considerare. Atunci când vrei ca totul să fie „lună” în locuința ta, trebuie să te asiguri că ai ustensilele, aparatele și soluțiile potrivite. În cele ce urmează, vei descoperi câteva aspecte pe care să le iei în considerare, atunci când vrei ca locuința ta să strălucească.

Iată ce ar trebui să iei în considerare, când te apuci de curățat podeaua și covoarele din casă:

  • Mai înainte de toate, trebuie să te asiguri că ai aparatele electrocasnice corespunzătoare, pentru a putea curăța corespunzător încăperile din casa ta. De exemplu, dacă ai parchet sau gresie, atunci curățenia trebuie făcută cu mare atenție, pentru a nu lăsa urme. Zgârieturile pot dăuna parchetului, mai ales dacă ai amplasată și mobilă voluminoasă, care pune presiune pe el. Pentru a te asigura că parchetul va fi curățat corect, este indicat să utilizezi un aparat care să aibă perii speciale, care să nu zgârie. Poți opta pentru un aspirator de la Altex, în funcție de preferințele și necesitățile tale. Poți alege dintre aspiratoarele cu sac, fără sac, vertical sau cele cu filtrare și spălare cu apă. Ori, dacă vrei ca totul să fie și mai ușor, poți alege un aspirator robot. Există și varianta aspiratoarelor de mână sau a celor pentru geamuri.
  • În condițiile în care ai covoare în casă, trebuie să ai o atenție sporită la tipul de material din care sunt fabricate. Este esențial să cunoști acest aspect, pentru a nu le degrada și pentru a alege cea mai bună opțiune, în momentul în care le cureți. De exemplu, trebuie să fii mai atent atunci când cureți un covor cu franjuri sau pufos, spre deosebire de mochetă. Franjurii se pot rupe foarte repede, dacă nu sunt curățați corespunzător, fapt ce ar putea conduce la destrămarea rândurilor textile.
  • Atunci când speli podeaua, după ce o aspiri, trebuie să ai grijă și la soluțiile de curățare pe care le utilizezi. Evident, depinde și de tipul de podea. De exemplu, parchetul trebuie spălat cu o soluție specială pentru a nu distruge lemnul. Pe de altă parte, gresia, care se presupune că este mai rezistentă, poate fi spălată cu soluții profesionale. Desigur, mai există o opțiune pe care ai putea să o abordezi, mai ieftină și naturală. De pildă, poți amesteca într-o găleată apă cu oțet, zeamă de lămâie și bicarbonat. Cu soluția respectivă, poți spăla gresia. Zeama de lămâie nu doar că este antibacteriană, dar va oferi și prospețime încăperii.

Este important să investești în echipamentul potrivit, pentru a curăța eficient podeaua și covoarele. Acordă o importanță materialelor din care sunt fabricate acestea, pentru a nu le deteriora. Înainte de a începe să cureți podeaua, asigură-te că încăperea este aerisită. Șterge mai întâi praful, aranjează-ți toate lucrurile și, apoi, te poți apuca să cureți parchetul sau gresia. Nu uita faptul că vei curăța mai bine zonele dacă utilizezi mai întâi un aspirator, apoi vei spăla podeaua cu soluții dedicate.

Sursă foto: Pexels.com