Este mai bine să fii înconjurată doar de femei la locul de muncă? Iată care sunt avantajele în a avea un colectiv format doar din femei la locul de muncă!

         Unele femei încă sunt de părere că este greu să te înțelegi bine cu persoane de același gen și că majoritatea reprezentantelor sexului frumos sunt destul de ostile unele față de celelalte. Din păcate, aceasta este o mentalitate încurajată de cultura competiției între femei. Se întâmplă același lucru și între bărbați, dar când vine vorba de femei lucrurile sunt mai complicate.

         Cu toate acestea, se pare că este mai bine să fii înconjurată doar de femei la locul de muncă. Adevărul este că atunci când trebuie formată o echipă, femeile lucrează extraordinar de bine împreună. Pe lângă asta, un colectiv format doar din femei la locul de muncă poate da naștere unei solidarități de excepție. Mai multe detalii despre acest aspect ai să găsești în acest articol.

Iată care sunt avantajele în a avea un colectiv format doar din femei la locul de muncă:

Sprijin și mentorat

         În momentul în care îți dorești să evoluezi la locul de muncă, ai nevoie și de un mediu în care să ți se ofere sprijin și spațiu pentru dezvoltare. Majoritatea persoanelor au nevoie de un mentor pentru un astfel de proces. Este mult mai ușor să primești sfaturi de carieră din partea unei persoane care cunoaște foarte bine pașii pe care îi ai de făcut, dar care știe și cum este să fii în locul tău. Toată lumea știe că, în ciuda lucrurilor legate de egalitatea între sexe la locul de muncă, există diferențe de perspectivă și de parcurs profesional între femei și bărbați.

O comunicare mai eficientă

         În cadrul unui loc de muncă în care ai doar colege, comunicarea este mult mai ușoară. Eficiența colaborării și a comunicări se datorează și faptului că îți este mult mai ușor să te deschizi față de o altă femeie. Un domeniu în care se manifestă tot mai des sprijinul între femei e videochatul. De altfel, dacă ești din Cluj-Napoca poți face click aici pentru videochat în Cluj și pe site-ul femme-studio.ro vei găsi mai multe detalii despre acest aspect. Femeile știu mereu cum să asculte mai bine și mai activ.

Reducerea discriminării la locul de muncă

         Discriminarea la locul de muncă este un subiect foarte sensibil. Foarte mulți angajatori susțin că nu există așa ceva în cadrul organizației lor, dar acesta nu este un aspect pe care îl poți băga sub preș doar de dragul unei imagini mai bune. Este important să se discute despre astfel de situații pentru a fi remediate. În cadrul unui colectiv format doar din femei, discriminarea poate fi redusă substanțial, iar acest lucru se întâmplă în urma unei comunicări productive. La început, poate fi dificil tocmai pentru că și femeile contribuie la discriminarea de gen. În schimb, după o perioadă de muncă în echipă apele se calmează, iar susținerea reciprocă devine un principiu de bază.

         În concluzie, există foarte multe avantaje în a lucra într-un mediu în care colectivul de la locul de muncă este format doar din femei. Vei fi mult mai apreciată și vei fi auzită indiferent dacă problemele tale sunt de natură profesională sau personală. În același timp, discriminarea de la locul de muncă va fi cu mult redusă, iar evoluția ta și drumul spre succes vor fi facilitate.

Sursa foto: unsplash.com