Valea Doftanei – pensiune sau hotel? Ce ar trebui sa alegi?

Tu cum alegi cazarea atunci cand vizitezi un loc inconjurat de natura din toate partile? Fie ca este vorba despre o vacanta sau o calatorie in interes de serviciu, este de la sine inteles ca ai dori sa experimentezi putin din mediul inconjurator.

Pe de cealalata parte, multi sunt de parere ca un simplu hotel te scapa de anumite neplaceri, precum interactiunea cu proprietarii pensiunii si eventualul zgomot de seara tarziu, caracteristic pentru unele pensiuni din zonele pitoresti ale Romaniei.

Totusi, daca destinatia ta este Valea Doftanei, lucrurile se schimba putin, deoarece aceasta vine cu o serie de experiente care pur si simplu nu pot fi ratate.

Ce inseamna un hotel pe Valea Doftanei?

Ei bine, este evident ca un hotel nu va fi situat chiar pe Valea Doftanei – o pensiune, totusi, prezinta posibilitatea ca tu sa fii cazat chiar pe malul lacului Paltinu care trece prin valea mentionata. Acesta este motivul principal pentru care un hotel nu ar fi alegerea potrivita, nici daca te afli in Valea Doftanei pentru o singura zi.

Hotelul va fi situat intr-unul din cele doua sate componente, Tesila sau Traisteni, de regula la marginea acestora unde s-au infiintat conglomeratele de cazare. Astfel, un hotel nu iti poate oferi posibilitatea de a explora satele si imprejurimile acestora.

Intr-o asemenea situatie, este mult mai bine sa apelezi la o pensiune de pe Valea Doftanei!

Cum descoperi Valea Doftanei dintr-o pensiune?

O pensiune situata pe malul raului sau lacului din zona Valea Doftanei este inconjurata de natura din toate partile. In acelasi timp, drumul de pe mal catre cele doua sate, implicit spre civilizatie si inapoi spre casa este unul drept, fara ocolisuri, dupa cum s-ar spune.

Pensiunile de pe Valea Doftanei sunt la o aruncatura de bat de toate activitatile pe care ai vrea sa le incerci in aceasta locatie pitoreasca din Romania, chiar daca ai la dispozitie doar cateva ore de explorat. Prin intermediul unei pensiuni, iti va fi mai usor sa pui mana pe o bicicleta sau pe un ATV pentru a da o raita prin paduri sau pe un caiac pentru o dupa-amiaza linistita pe lac.

Valea Doftanei – pensiune sau ceva mai mult?

Desigur, ai optiunea de a alege ceva mai mult decat o pensiune – anume un boutique hotel situat fix in mijlocul naturii si care prezinta toate caracteristicile unei pensiuni, dar care vine fara dezavantajele mentionate anterior.

Acest boutique hotel poarta numele de ATRA Doftana si ofera clientilor sai fix experientele de care acestia au nevoie – fie ca este vorba despre un grup corporate sau o familie care doreste sa aiba cele mai frumoase sarbatori de iarna.

Complexul ATRA este format dintr-un boutique hotel de exceptie, dintr-un restaurant gourmet plin de ingrediente si preparate locale, din vila UNO si din resortul MIRA. Mai multe despre acestea poti afla pe website-ul ATRADoftana.ro.

ATRA este alegerea ideala chiar si pentru un escape de o zi, fiind la numai 90 de minute distanta de Bucuresti. Asadar, ai sansa de a descoperi pitorescul romanesc de pe Valea Doftanei cu ajutorul unei pensiuni premium, ideala pentru orice vizitator!

resort Valea Doftanei