TOP 5 motive pentru care o usa metalica este alegerea perfecta pentru casa ta

Usile metalice nu sunt doar pentru fabrici si cladiri cu nivel de securitate ridicat. In zilele noastre, oamenii isi monteaza usi metalice la intrarea in casa sau apartament deoarece pretul, rezistenta, durabilitatea si desginul au facut ca acestea sa fie o alegere mult mai buna decat usile traditionale din lemn.

Este adevarat ca lemnul ofera posibilitatea de a avea o usa cu sculpturi complexe, in stiluri variate, insa oferta de usi metalice a devenit si ea tot mai variata. Astazi, pot fi cumparate usi din otel cu design-uri moderne, mai mult sau mai putin complexe, chiar si in combinatie cu alte materiale, precum sticla.

Daca esti interesat sa achizitionezi o usa metalica, in acest articol vei gasi avantajele pe care ti le va aduce aceasta decizie.

Sunt mai sigure

Faptul ca usile metalice sunt mai sigure decat cele din alte materiale a fost demonstrat prin mai multe teste la care acestea au fost supuse.

Rezultatele obtinute au aratat ca otelul este cel mai bun material, deoarece rezista la incendii, explozii, intrari fortate.

Pe scurt, daca vrei sa dormi linistit fara sa te temi ca un strain poate patrunde in casa ta, atunci alegerea unei usi de metal este solutia. Acestea sunt cele mai sigure datorita unor factori precum greutatea, rezistenta materialului si etanseitatea.

Au o durata de viata mai lunga

Atat timp cat au fost instalate de un profesionist si sunt intretinute corespunzator, usile metalice pot rezista pana la 30 de ani. Daca usa metalica de exterior este montata intr-o zona ferita de soare, umiditate si lovituri, atunci durata de viata a acesteia poate fi prelungita si mai mult.

Durata de viata a usii metalice depinde si de tratamentul care a fost aplicat otelului, cum este galvanizarea. Un model slab calitativ isi pierde din rezistenta, ajungand sa aiba durata de viata a unei usi din lemn, care tind sa isi piarda culoarea, sa crape si sa putrezeasca mai repede decat te-ai astepta.

Intretinerea este usoara

Otelul nu crapa si nu se indoaie usor, deoarece este un material rezistent ce necesita o ingrijire minima ocazional, in special cand usa este tratata cu un strat protector sau un tratament special pentru a impiedica aparitia coroziunii.

In cazul reparatiilor, apelarea la profesionisti este recomandata. Acestia pot folosi un chit special sau sudeaza locurile afectate.

Pentru curatarea usii metalice de exterior este recomandata folosirea unei carpe uscate, iar in caz de nevoie, folosirea a unor cantitati cat mai mici de apa sau solutii de curatare.

Izoleaza zgomotul

Usile din metal sunt recunoscute pentru proprietatile lor antifonice. Ele reduc la un nivel minim transferul zgomotului din exterior in interior si viceversa.

Pot fi personalizate

Contrar preconceptiei ca usile metalice sunt simple si ca nu pot contribui la designul exterior si interior al casei, acestea pot fi personalizate. Este adevarat ca usile din lemn pot fi mai elegante, deoarece tamplarii le pot sculpta, insa aspectul unei usi metalice nu ar trebui ignorat.

Acestea sunt potrivite in special pentru casele ce au o arhitectura si un design modern. Ele pot avea sau nu suprafete vitrate, pot fi vopsite in orice culoare si se pot incadra in mai multe stiluri, precum modern, minimalist, clasic etc.

Usile metalice de la producatorii de top sunt o investie sigura, de durata. MACO este un producator cu 30 de ani experienta in domeniul productiei de constructii metalice. Alege calitatea garantata de producator!