Carnea de curcan de tara este o carne perfecta pentru a fi servita la cinele in familie, dar si in sandvisuri, tocanite, supe si multe altele. Indiferent de modul in care alegi sa o gatesti, carnea de curcan este delicioasa, fiind preferata si de catre mofturosi.
O carne versatila, curcanul poate fi copt, prajit, fiert, afumat. Stiai ca poti gati un curcan de tara suculent si in oala ta sub presiune?
Urmatoarea reteta este perfecta pentru familiile ocupate, care totusi vor sa gateasca si sa manance impreuna. Nu numai ca folosirea unei oale instant economiseste timp, dat mentine si carnea acoperita in sucurile proprii, care in mod normal se pierd atunci cand gatesti curcanul la cuptor sau in tigaie.
In oala sub presiune carnea se va gati rapid, in mai putin de o ora si iti ofera posibilitatea de a gati intre timp niste garnituri delicioase.
Ingrediente
- jumatate de curcan de tara, aproximativ 6 kg
- 1 lingurita de salvie
- 1 lingurita de rozmarin
- 1 lingurita de cimbru
- 1 ceapa medie, taiata in sferturi
- 3 catei de usturoi, taiati in jumatati
- 2 tulpini de telina, taiate in treimi
- 2 morcovi medii, taiati in bucati mari
- 1 frunza de dafin uscata
- 1 cana de supa de pui sau de legume
- Sare grunjoasa si piper dupa gust
Mod de preparare
Carnea de curcan de tara trebuie sa fie la temperatura camerei. Asezoneaza exteriorul si interiorul curcanului cu sare si piper, apoi cu salvie, rozmarin si cimbru pe pielea exterioara a curcanului.
Pune in interiorul pasarii jumatate din ceapa si un catel de usturoi.
Restul cepei, usturoiul si legumele tocate, pune-le pe fundul oalei instant de 8 litri. Pune gratarul, care vine impreuna cu oala, peste legume, apoi toarna supa de pui sau de legume peste.
Apoi pune curcanul pe gratarul accesoriu al oalei si etanseaza oala cu capacul. Pune supapa de abur in pozitie de etansare.
Seteaza programul de gatire corespunzator, aproximativ 6 minute per kilogram de carne de curcan de tara, adica 36 de minute.
Dupa 10 minute elibereaza presiunea formata in oala eliberand supapa de aerisire a aburului.
Cand programul de gatire este gata, deschide cu grija capacul si lasa carnea la racit timp de 5 minute inainte a scoate pasarea si de a o pune pe o tava mare de copt.
In cuptorul preincalzit la 200°C si coace-l pana pielea devine aurie.
Aceasta metoda de a gati carnea este perfecta daca nu ai timp suficient pentru a sta in bucatarie. De asemenea, resturile de carne le poti manca si a doua si chiar a treia zi, alaturi de garnituri sau in sandvisuri.
Carnea de curcan de tara este delicioasa, mai ales datorita modului in care pasarile sunt crescute si ingrijite de catre fermieri. Alimentatia acestor pasari este „curata”, adica nu cunosc gustul furajelor imbogatite cu faina de peste, vitamine si nici nu sunt folositi hormoni pentru a le grabi cresterea. Pasarile de tara duc o viata linistita, au acces la tarcuri exterioare si traiesc pana ajung la maturitate, intr-un ritm natural.
Alege sa mananci sanatos: carne de pasare si produse de tara de la producatorii autohtoni. La ferma Ograda Verde ai garantia ca gasesti produse delicioase, al caror gust iti vor aminti de mesele pregatite de bunici. Mancare delicioasa cu produsele de la Ograda Verde!