Masa rotundă pentru 8 persoane: Ghidul complet pentru a alege masa perfectă

Mesele rotunde sunt o alegere elegantă și funcțională pentru spațiile de dining, oferind o atmosferă mai intimă și mai prietenoasă pentru a lua masa. Atunci când alegeți o masă rotundă pentru 8 persoane, este important să luați în considerare câteva detalii pentru a vă asigura că se potrivește perfect nevoilor dumneavoastră.

Articolele din revista online StejarMasiv.ro prezintă multe mese rotunde livrate beneficiarilor, în ambientul final. Am explicat în detaliu și cum se construiesc blaturile rotunde și ce anume să aveți în vedere la achiziția unei mese cu blat rotund și picior central din stejar.

Dimensiune:

 • Diametrul ideal al unei mese rotunde pentru 8 persoane este de 160 cm.
 • Asigurați-vă că aveți suficient spațiu în jurul mesei pentru a permite scaunelor să fie trase complet și pentru ca oamenii să se poată mișca confortabil. Neufert, părintele ergonomiei recomandă 86 de cm pentru fiecare scaun – spațiu pornind de la bordura mesei pentru a permite ocupantului să se așeze sau să se ridice confortabil.
 • Terminând socoteala vă recomand să alocați la o masa rotundă pentru 8 persoane un spațiu cu diametru de 330 cm sau un pătrat cu această latură. Dacă camera mai are mobilier auxiliar, cum sunt servantele sau dresoare, aveți grijă să nu împiedice spațiu liber necesar mesei.
 • Luați în considerare și dimensiunea camerei în care va fi plasată masa. O masă prea mare poate face ca spațiul să pară înghesuit, în timp ce o masă prea mică poate părea nepotrivită.

Masa rotundă pentru 8 persoane – stil clasic – Masa Britain

Alegerea lemnului:

 • Mese rotunde se pot fabrica din diverse materiale, inclusiv lemn, sticlă, metal și piatră. Cea mai frecventă alegere este lemnul, firește, iar stejarul este de departe fibra nobilă din topul preferințelor românilor.
 • Lemnul este o alegere clasică și atemporală, oferind un aspect cald și elegant. Totuși, alegeți și în funcție de destinația mesei și de obiceiul de utilizare. O masă din HORECA, care va fi tot timpul acoperită cu material textil, până la nivelul pardoselii poate fi din orice material ieftin, chiar și o simplă placă de PAL rotund. Pentru spațiile rezidențiale recomandăm stejarul și insistăm în general să nu se folosească fețe de masă. O masa rotundă pentru 8 persoane este o priveliște splendidă, fibra stejarului înnobilând complet orice amenajare interioară. 
 • Sticla, metalul sau piatra sunt materiale din alt segment de utilizare, din perspectiva noastră sticla nu e potrivită spațiilor destinate familiei, ci poate unor locuri oficiale, un birou de notar sau avocat. 

Masa rotunda de 8 persoane – Kraken

Stil:

 • Mese rotunde sunt disponibile în diverse stiluri, de la cele tradiționale la cele moderne. Piciorul care susține masa este de regulă cel care definește încadrarea în stil. 
 • Alegeți un stil care se potrivește cu decorul existent al camerei dumneavoastră și evitați supraîncărcarea cu mobilă.
 • Luați în considerare și detaliile, cum ar fi forma piciorului mesei și finisajul materialului. Lemnul băițuit și acoperit cu lac poliuretanic bicomponent este cel mai rezistent în timp.

Sfaturi suplimentare:

 • Alegeți scaune cu un gabarit și finisaj care se potrivesc cu stilul mesei.
 • Evitați să folosiți o față de masă dacă blatul mesei este din lemn masiv de stejar.
 • Adăugați accesorii, cum ar fi flori sau lumânări, pentru a crea o atmosferă primitoare.

Concluzie:

Alegerea unei mese rotunde pentru 8 persoane poate fi o sarcină complexă, dar cu ajutorul acestui ghid, veți putea găsi masa perfectă pentru nevoile dumneavoastră. Luați în considerare dimensiunea, materialele, stilul, funcționalitatea și bugetul pentru a vă asigura că faceți o investiție inteligentă care vă va bucura pentru mulți ani de acum încolo. Mesele din stejar masiv fabricate la Baia Mare și disponibile pe catalogul online www.mobelamadeus.ro sunt destinate utilizării pentru o perioadă de minim 2 decenii.