Afla cum sa iti pregatesti masina pentru iarna atunci cand mergi la aeroport!

Calatoresti des in strainate in timpul iernii si trebuie sa faci o multime de drumuri de la si catre aeroport?

Atunci ar fi cazul sa iti pregatesti masina asa cum trebuie, deoarece odata cu vremea rece apar si o multime de lucruri la care trebuie sa fii atent. De la anvelope si pana la lichidul de racire al motorului, fiecare detaliu este important si trebuie sa il tratezi ca atare.

Asadar, daca vei face o multime de drumuri de la si catre aeroport sau chiar daca ai de gand sa iti lasi masina intr-o parcare aeroport in apropiere de Otopeni, urmatoarele sfaturi iti vor fi cu siguranta de ajutor. Iata ce trebuie sa stii.

  1. Verifica anvelopele

Anvelopele sunt unul dintre cele mai importante lucruri de luat in considerare atunci cand pregatesti masina pentru iarna. Anvelopele de iarna sunt esentiale pentru a avea o aderenta buna pe drumurile inghetate sau acoperite cu zapada. Daca locuiesti intr-o zona cu ierni grele, nu ar strica sa ai un set de lanturi pentru anvelope in portbagaj.

Desigur, daca te gandesti sa lasi masina intr-o parcare de langa aeroport pe timpul unei calatorii, e important sa te asiguri ca sunt in stare buna pentru a rezista temperaturilor scazute.

  •  Verifica lichidele

 Asigura-te ca lichidul de parbriz, antigelul si uleiul sunt la nivelurile corespunzatoare si sunt potrivite pentru temperaturile scazute. Antigelul, in special, joaca un rol extrem de important in prevenirea defectarii motorului si nu numai.

Chiar daca iti lasi masina intr-o parcare acoperita de la Aeroportul Henri Coanda, frigul tot isi va face simtita prezenta. Asadar, e mai bine sa fii pregatit decat sa iti para rau!

  • Bateria si sistemul de incalzire

Bateria masinii tinde sa fie mai putin eficienta in temperaturi scazute. Verifica starea bateriei si, daca este necesar, inlocuieste-o. De asemenea, asigura-te ca sistemul de incalzire functioneaza corect – nu vrei sa te trezesti cu geamuri aburite sau fara caldura atunci cand te intorci la masina ta pe care ai lasat-o intr-o parcare din apropierea Aeroportului Otopeni.

  • Kit de urgenta pentru iarna

In portbagajul tau ar trebui sa fie un kit de urgenta pentru iarna, care sa includa o lopata, nisip sau sare, o perie de zapada, racleta si un incarcator de telefon mobil. Aceste lucruri te pot ajuta in cazul in care trebuie sa conduci prin troienele de zapada.

  • Intretinere regulata

Efectueaza revizii regulate ale masinii. Acest lucru include verificarea franelor, a farurilor si a lampilor de semnalizare, a stergatoarelor si a altor componente importante. Este esential sa ai o masina in stare buna, mai ales daca vei parca langa aeroport pentru o perioada indelungata.

  • Conduita preventiva

Conduita pe care trebuie sa o ai atunci cand esti la volan pe timp de iarna este diferita. Este important sa adopti un stil de condus preventiv, sa mentii o distanta mai mare intre vehiculul tau si ceilalti participanti la trafic si sa reduci viteza.

Pe masura ce iarna isi face simtita prezenta, este important sa te asiguri ca ai masina pregatita corespunzator.

Nu uita ca o parte importanta a pregatirii este si alegerea locului potrivit pentru a-ti parca masina atunci cand calatoresti. O optiune excelenta este parcarea acoperita Olimpia Airport Parking, unde masina ta va fi protejata de intemperiile iernii si, in plus, se afla la doar cativa pasi de Aeroportul Otopeni. Planifica din timp si alege ce e mai bun pentru tine si masina ta!