Investește isteț în performanța energetică a casei tale – începe cu fereastra!

Când vine vorba de eficiența energetică a locuinței tale, este foarte importanta alegerea ferestrelor performante, realizate din materiale de înaltă calitate. Aceasta poate conduce la o reducere semnificativă a consumului de energie și va aduce și alte avantaje.

Știai că pierderea de energie termică către exterior este determinată și de valoarea de izolație a ferestrelor? Regula este simplă: cu cât această valoare de izolație este mai mică, cu atât izolația termică este mai eficientă, iar costurile cu energia se reduc.

Un alt lucru crucial în determinarea performanței termice a tâmplăriei este modul de montare. Dacă acest lucru este neglijat, chiar dacă produsul în sine este eficient energetic, o instalare incorectă poate genera pierderi de căldură. Descoperă ofertă de ferestre termopan la Ferestrehelios.ro!

Montajul cu folii și spumă reprezintă o opțiune eficientă atât pentru construcțiile noi, cât și pentru cele care trec prin etape de reamenajare – lucrul acesta este concludent indiferent de materialele utilizate sau de dimensiunea termoizolației.

Spuma poliuretanică cu expansiune redusă poate fi folosită pe tot parcursul anului, oferind o eficiență ridicată și o contracție minimă după întărire. Aceasta este ideală pentru etanșarea rosturilor de legătură ale ferestrelor și ușilor, servind și ca material de izolare termică și fonică, fiind potrivită și pentru lipire.

Beneficiile utilizării spumei poliuretanice

– Aderență optimă;

– Expansiune minimă după aplicare;

– Aplicare eficientă la temperaturi de la -10°C până la +35°C.

Folia autoadezivă facilitează etanșarea rostului de prindere a ferestrei, fiind rapidă și ușoară, pe aproape orice suprafață. Aceasta poate fi tencuită integral și poate fi utilizată atât în interior, cât și în exterior, potrivindu-se atât pentru montajul la mijlocul peretelui, cât și pentru cel la fața exterioară. După aplicare, folia rezistă la toate condițiile meteorologice.

Tot mai mulți oameni aleg această opțiune grație beneficiilor precum:

– Folosire eficientă atât pentru etanșarea în interior, cât și în exterior;

– Aderență pe orice tip de suprafață;

– Etanșare fiabilă a ferestrelor și ancorelor de fixare;

– Rezistență crescută la intemperii.

Așadar, achiziția ferestrelor performante și folosirea corectă a materialelor de etanșare (precum foliile autoadezive și spuma poliuretanică cu expansiune redusă) pot ajuta în mod considerabil la scăderea costurilor de încălzire ale locuinței tale și pot sprijini creșterea eficienței energetice a căminului propriu. Oferă atenția cuvenită atât calității produselor, cât și montajului corect pentru a avea parte de cele mai bune rezultate, în toate aceste demersuri menite de economisire a  energiei.