Masajul de relaxare – ocazie unică de a dobândi liniștea interioară

De multe ori se întâmplă ca ritmul alert de viață să nu ne mai permită aproape nici o pauză relaxare, de care avem nevoie pentru a ne reface forțele. Cei mai mulți dintre noi obișnuiesc să lucreze la birou ceea ce înseamnă că stau mult timp pe scaun sau au joburi care implică statul mult în picioare astfel că la un moment dat se resimt durerile de spate

Soluția pentru aceste probleme este masajul de relaxare iar tehnicile folosite sunt în măsură să restabilească buna funcționare a organismului. Toate acestea sunt un răspuns la cerințele oamenilor care au un nivel ridicat de stres și se confruntă cu diferite probleme de sănătate. Modul în care se realizează tehnicile de masaj relaxare București au o influență aparte, de aceea se ține cont de fiecare detaliu în parte. În cadrul saloanelor de masaj sau a saloanelor de spa unde există încăperi special amenajate pentru masaj lucrează doar maseuri profesioniști care au un bagaj vast de cunoștințe și știu exact cum să acționeze în fiecare situație.

Așadar indiferent că vreți să scăpați de o durere de cap acută sau durere de spate puteți veni la masaj cu cea mai mare încredere. În urma mișcărilor ușoare, lente care au capacitatea de a atenua problemele de sănătate în mod instantaneu în tot corpul se transmit o serie de impulsuri electrice care acționează asupra funcțiilor vitale.

Prin urmare, bătăile inimii sunt încetinite la fel și respirația și scade tensiune arterială. Se eliberează cortizolul, hormonul de stres și se înlătură tensiunea din musculatură. Prin urmare, crește nivelul de serotonină și sunteți invadați de o stare generală de bine. Prin presiunile puse la nivelul articulațiilor se redă mobilitatea acestora și se observă o reală îmbunătățire. O sesiune de masaj relaxare București are un efect benefic și asupra psihicului astfel că ajută persoanele care suferă de depresie acută se depășească cu ușurința aceste momente.

Masajul la spa – relaxare supremă și beneficii inedite

Este indicat să faceți cel puțin o jumătate de oră de masaj în cazul în care nu aveți suficient timp, însă de regulă masajul de relaxare durează 60 de minute, timp în care pacienții pot beneficia la maxim de pe urma avantajelor. Pe lângă ameliorarea depresiei, toți cei care recurg la această tehnică de relaxare s-au simțit mult mai bine, au observat că tensiunea a fost redusă iar starea de spirit s-a îmbunătățit considerabil.

Tensiunile acumulate în mușchi la nivelul gâtului, al spatelui sau al umerilor au dispărut total. Mulți aleg să participe la ședințe de masaj de relaxare în paralel cu tratamentul de medicamente antidepresive, având în vedere că și masajul joacă un rol tonic.

Persoanele care pot să apeleze la acest tip de masaj sunt atât copiii, cât și adulții și vârstnicii. Tehnicile folosite sunt destul de diverse iar alternarea mișcărilor se face în funcție de obținerea rezultatelor dorite. Alunecările ușoare cu palmele pe suprafața pielii oferă o reală senzație de răsfăț și relaxare. Dintre tehnicile practicate amintim: netezirea alunecările, fricționările, frământarea, lovirea ușoară, ritmică și chiar mișcările vibratorii. Aceste proceduri se efectuează în special de-a lungul mușchilor, detensionând nodulii care s-au format.

Mișcările profunde se efectuează cu regularitate în zonele tensionate iar acestea alternează cu mișcările circulare și de dispersie care au rolul de a trata diferitele afecțiuni prin reechilibrarea energiei vitale. Masajul de relaxare înlătură tensiunile care s-au acumulat din cauza posturii incorecte și a stresului, de aceea se pune mai mare presiune pe zonele cu probleme. Masajul de relaxare are rolul de a te energiza într-un mod cu totul unic Acestea se bazează pe principiul că tranzitul energiei in corp realizează o conexiune perfectă între minte și trup, de aceea este foarte important ca toate organele din corp să funcționeze în mod corespunzător stimulând aceste zone contractante și deblocând nodulii care s-au format din cauza tensiunilor. Acestea facilitează fluxurile energetice in organism și totodată crește puterea de a lupta împotriva bolilor.

Masajul se realizează prin presiuni puternice în zonele care corespund organelor ce prezintă tulburări energetice. Dacă nu ați făcut până acum un masaj la SPA este momentul să încercați această experiență. Aici puteti beneficia de un masaj de relaxare profesionist care este realizat corect iar tehnicile folosite se adaptează rezolvării problemelor fiecăruia.

De ce se recomandă să faci cel puțin o dată un masaj de relaxare?

Masajul de relaxare poate fi poate fi folosit de asemenea și în scop profilactic, adică pentru prevenirea diferitelor afecțiuni cu care v-ați putea confrunta din cauza agitației zilnice. Acesta joacă și un efect de detoxifiere a organismului facilitând eliminarea toxinelor din corp, dar și de reechilibrarea circulației sangvine și limfatice, de stimulare a imunității și de îmbunătățire a metabolismului.

Așadar funcționează foarte bine pentru cei care suferă de diferite afecțiuni medicale cum ar fi: stres, migrene, amețeli, oboseală cronică, instabilitate emoțională, depresie, anxietate, atacuri de panică. S-au observat efecte benefice și în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni digestive sau alergice, astfel că după repetarea mai multor ședințe de masaj relaxare București se observă rezultate uimitoare.

Mișcările specifice de masaje se adaptează în funcție de problema fiecăruia dar scopul principal este întotdeauna reechilibrarea energiei.

Principalele efecte simțite sunt de relaxare la nivel fizic și psihic, dar și de îmbunătățire a circulației sângelui. Este foarte important ca oxigenul să ajungă ușor în celule pentru a împiedica apariția problemelor de sănătate. Prin urmare masajul oferă un real ajutor pentru relaxarea corpului și a minții.

Dacă veți intra într-o stare de liniștire și calm profundă, veți îndepărta automat și gândurile negative care v-ar putea invada mintea. Masajul de relaxare se realizează prin mișcări fluide și ușoare iar mișcările de presiune se pun doar asupra musculaturii pentru a detensiona grupele musculare. De asemenea, pentru a scăpa de durerile de spate puteți beneficia de un masaj relaxare și veți observa o îmbunătățire majoră.

Eficiența acestuia depinde de cauza durerii astfel că dacă durerile sunt provocate de poziția incorectă sau mișcările bruște, apare contractura musculară la nivelul spatelui. În aceste situații, masajul profund efectuat prin aplicarea unor presiuni puternice în zonele tensionate funcționează cel mai bine. De asemenea, acesta ajută și în cazul contracturilor musculare apărute în urma suprasolicitării musculaturii.

Masajul de relaxare are rolul de a dezmorți mușchii tensionați și de a oferi o stare de bine. Dacă durerea este cauzată de o anumită dezechilibre ale coloanei vertebrale atunci se insista asupra articulațiilor și vertebrelor pentru a reface poziția normală a coloanei. Masajul  funcționează foarte bine și în curele de detoxifiere și reprezintă un adevărat adjuvant pe lângă planul alimentar zilnic.

În ce constă masajul și pentru cine se recomandă?

Acesta constă în aplicarea mișcărilor alternative care reduc durerea si oferă un plus de tonifiere pielii. Masajul stimulează metabolismul celular și este extrem de eficient pentru cei care suferă de probleme cu circulația sangvine și limfatică. Acest tip de masaj funcționează în mod benefic pentru a curăța organismul de toxinele acumulate în urma infecțiilor sau a proceselor metabolice. Femeile însărcinate nu ar trebui să facă masaj intens în prima perioadă a sarcinii, dar pot apela la masajul lent care să le elibereze de stres și anxietate și să le reducă durerile resimțite în timpul sarcinii. Pentru femelele însărcinate se recomandă doar o ședință de jumătate de oră de masaj pe săptămână. Acesta le ajută să aibă și o naștere mai ușoară iar după naștere pot apela la masajul de relaxare pentru a și tonifia pielea.

De asemenea, și bebelușii pot beneficia de un masaj lejer de relaxare care îi ajută să aibă digestie normală și să doarmă mai bine. Acesta este realizat energic de la picioare și până în cap, pentru ca vibrațiile sale sa ajungă în toate zonele corpului. Acestea vor fi masate cu mișcări ușoare și profunde cu ajutorul uleiurilor esențiale de arome diferite. Aveți posibilitatea de a alege aroma care vă face plăcere sau de a specifica că nu doriți folosirea unui anumit tip de ulei daca știți că sunteți alergic. Ideea principală nu este de agresa pielea, ci de a oferi un plus de relaxare.

Așadar, tot ritualul de masaj se adaptează după cerințele fiecărui pacient Prin urmare, se redă mobilitatea articulațiilor celor care au suferit un traumatism, precum și mobilitatea corpului. În acest sens, acest masaj relaxare București reprezintă o terapie complementară în foarte multe situații de aceea tot mai mulți oameni apelează în ultima vreme la masaj de relaxare pentru a reduce durerile provocate de boli cronice și a îmbunătății starea de spirit.

Medicii recomandă realizarea masajului pe lângă tratamentul de medicamentos, având în vedere că acesta eficientizează rezultatele obținute. O ședință de masaj ar putea înlocui medicamentele analgezice în ceea ce privește reducerea durerii, având în vedere că joacă un rol tonic și au capacitatea de a scădea durerea localizată în anumite zone.

Prin urmare, masajul de relaxare reprezintă o metodă de tratament ușoară și sigură, pentru reducerea durerilor dar și pentru redarea mobilității articulațiilor. Ajută la eliberarea tensiunilor și la recuperarea după operație, astfel că cei care au suferit o intervenție chirurgicală observă că după doar câteva ședințe de masaj se ameliorează în mod evident starea pacientului și se grăbește vindecarea. Endorfinele eliberate în timpul masajului reduc în mod considerabil timpul de recuperare și scad nivelul durerilor resimțite.

Având în vedere nenumăratele avantaje oferite ar trebui să reflectați un pic asupra beneficiilor si să faceți alegerea care vă avantajează cel mai mult.