Care este timpul optim pentru o ședință de masaj de relaxare? Cate ședințe de masaj ai nevoie? Când apare efectul dorit?

În principiu nu există un timp perfect pentru o procedură de masaj de relaxare. Fiecare persoană are nevoie de un timp diferit de relaxare. Cineva se relaxează foarte repede, dacă merge des la terapii de masaj în București, sau dacă nu are stres zilnic la serviciu sau în familie. Alți oameni care sunt foarte încordați, au blocaje energetice și sunt stresați au nevoie de mai mult timp pentru relaxare, prin urmare este recomandat ca aceștia să aleagă un curs de ședințe de masaj sau un abonament de masaj.

Totuși fiecare ședință de masaj de relaxare are o anumită durată. La Baliss Spa, un salon de masaj în București unde găsești 15 tipuri de masaje disponibile printre care și un masaj Balinez efectuat de terapeuți originari din Bali. Ședințele de masaj pot fi de 30 de minute, 60 de minute sau 90 de minute.  Alegerea acestui termen depinde de nevoile și preferințele fiecăruia.

  • Ședințele de masaj care durează 30 de minute sunt perfecte pentru persoanele care nu dispun de mult timp  liber. Se potrivesc celor care petrec toată ziua la serviciu sau circulă foarte mult prin oraș, iar în cazul în care apare spontan o jumătate de oră liberă, aceștia pot ușor să apeleze la un salon de masaj și să facă o programare. Pentru aceste tipuri de persoane chiar și 30 de minute pe o dată în săptămână pot face diferența în starea senzorială a corpului și a minții, iar reușitele profesionale vor crește considerabil.
  • Ședințele de masaj de 60 de minute sunt cele mai populare în rândul clienților. Această perioadă de timp este nici mult nici puțin. O durată optimă pentru o acoperire completă și amănuntă a întregului corp. Terapeutul reușește să găsească și să se concentreze pe zonele problematice ale corpului. Iar clientul reușește să se relaxeze și să savureze întreaga procedură. Există suficient timp pentru ca acesta să se obișnuiască cu anturajul, atmosfera și energia din acest salon de masaj.
  • Ședințele de masaj de 90 de minute sunt ideale și se potrivesc persoanelor care își doresc o experiență extinsă, completă și detaliată. Această durată de timp permite terapeutului să lucreze mai mult zonele tensionante și încordate ale corpului. De asemenea, acesta folosește tehnici mai variate de masaj, în funcție de tipul de masaj ales. În această perioadă există suficient timp pentru conexiunea specială cu terapeutul și comunicarea cu acesta atât verbală cât și nonverbală.

În general, terapeuții cu o experiență bogată în spate și cei profesioniști în meseria pe care o practică pot adapta masajul și mișcările din timpul unei proceduri de masaj de relaxare, astfel încât aceasta să îndeplinească obiectivele finale preferate de către client. Durata unei ședințe de masaj este importantă, deoarece influențează direct experiența și beneficiile obținute de către client în urma unui masaj de relaxare. Când alegi un salon de masaj la care vrei să mergi, este cazul să atragi atenție la timpul și durata masajului pe care îl propun. Acesta trebuie să fie optim pentru tine, astfel încât să puteți obține toate beneficiile așteptate.

Ține minte că masajul nu ar trebui să fie perceput doar ca o recompensă sau lux ocazional. Oricare ar fi durata aleasă, masajul poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea stresului, îmbunătățirea circulației sângelui, relaxarea mușchilor, ameliorarea durerilor și promovarea bunăstării generale. Asigurați-vă că alegeți o durată care se potrivește cel mai bine cu nevoile și obiectivele personale.

Câte ședințe de masaj ai nevoie?

Numărul de ședințe de masaj necesare poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi scopul terapeutic al masajului, starea de sănătate a persoanei, tipul de masaj, severitatea problemelor de sănătate și răspunsul individual al organismului la tratament.

Pentru început este cazul să discutați cu terapeutul, să comunicați despre problemele pe care le aveți și rezultatele la care doriți să ajungeți. Acest va putea analiza cazul și o să vă spună cu precizie prognozele de recuperare sau de atingere a obiectivelor propuse. Dacă apelați la un salon de masaj pentru un masaj terapeutic pentru recuperarea în urma unor afecțiuni, atunci este cazul să faceți mai multe proceduri, pe un termen îndelungat de exemplu de câteva luni dar cu pauze. Însă daca scopul principal este de relaxare și menținere a sănătății atunci este recomandat să faceți cursuri de 10-15 ședințe de masaj în fiecare zi sau de 2-3 ori pe săptămână, o dată la câteva luni. Iar pentru menținerea rezultatului este posibilă programarea la 1-2 proceduri de masaj pe săptămână de 30-60 de minute.

Dacă crezi că nu ai suficient timp sau resurse financiare pentru a frecventa un salon de masaj în București cu regularitate, atunci este benefic și vizitele singulare. În momentele când simțiți că aveți nevoie, dacă sunteți supra obosită, înainte de careva evenimente importante din viață sau orice alte motive. La Baliss Spa întotdeauna găsiți timp pentru programări, le puteți face atât online pe site www.baliss-spa.ro cât și la telefon 0744 225 477.

Trebuie doar să analizezi programul pe care îl ai pentru a înțelege dacă îți este comod sa faci câteva proceduri de masaj de relaxare, dar cu o durată mai mare de exemplu de 90 de minute. O altă variantă este să faci mai multe programări la un salon de masaj însă cu proceduri mai scurte de 30 de minute sau de 60 de minute.

Dacă te gândești să faci cadou un voucher la un salon de masaj unei persoane dragi, poți alege varianta optimă cu ședințe de 60 de minute sau un abonament de 10 ședințe, iar aceasta singura va putea programa vizitele după propriul program.

În final, numărul exact de ședințe de masaj va depinde de nevoile și obiectivele individuale ale fiecărei persoane. Este important să discutați cu terapeutul despre așteptările și preocupările dumneavoastră, astfel încât să puteți dezvolta împreună un plan de tratament adecvat. Luați în considerare să încercați câteva ședințe inițiale pentru a vedea cum reacționează corpul dumneavoastră și pentru a stabili o frecvență de masaj care să vă convine cel mai bine.

Când apare efectul dorit în urma ședinței de masaj de relaxare?

Efectele masajului de relaxare sunt diferite în funcție de așteptările pe care le aveți. Motivul pentru care faceți aceste proceduri de masaj într-un salon de masaj trebuie să fie clar. În general unele beneficii se pot simți imediat, altele se mai lasă așteptate.

  • Efectele imediate sunt cele care se pot simți chiar după prima ședință de masaj de relaxare. Acestea sunt încălzirea musculară, relaxare, starea de ușurare și libertate, eliberarea tensiunii musculare și articulare, îmbunătățirea circulației sangvine și limfatice, dar și ameliorarea disconfortului. Toți oamenii după un masaj de relaxare la Baliss Spa se simt relaxați și bine dispuși.
  • Efectele pe termen scurt se pot observa în cazul unor cursuri de masaje regulate de exemplu cele săptămânale sau lunare și se observă datorită diminuării durerilor de spate care erau regulate și insuportabile până la sesiunile de masaj de relaxare în salon de masaj Din București. Starea generală de sănătate se îmbunătățește, iar mobilitatea articulațiilor și a membrelor este mult mai flexibilă.
  • Efectele pe termen lung pot fi simțite doar în cazul în care cu strictă regularitate frecventați ședințele de masaj de relaxare. Pentru rezultate semnificative și durabile este important să acordați mai mult timp terapiei cu masaj. Acest lucru este valabil și recomandat în special în cazul durerilor cronice, restabilirii funcțiilor musculare sau pentru menținerea efectului de relaxare pentru cât mai mult timp posibil.
  • Mai există și efecte individuale, care sunt diferite în funcție de problema cu care ați apelat la terapeuții noștri de masaj de la Baliss Spa. În orice situație trebuie să respectați toate indicațiile și recomandările pe care le-am menționat în acest articol.

Este important să fiți realist în ceea ce privește așteptările legate de masaj și să vă acordați timp, să observați efectele pe care le aduce în viața dumneavoastră un masaj de relaxare. De asemenea, este esențial să comunicați cu terapeutul despre experiența și răspunsul dumneavoastră la masaj, astfel încât acesta să poată adapta tratamentul în consecință pentru a vă ajuta să obțineți cele mai bune rezultate.

De exemplu dacă aveți celulită în unele zone ale corpului, terapeutul va pune un accent deosebit anume pe acele zone pentru a vă ajuta să ajungeți la rezultatul dorit în cel mai scurt timp posibil. Totuși chiar și în cazul celulitei unde este nevoie de mai mult timp, mai multe proceduri și chiar mai multe cururi sau seturi de proceduri, veți observa rezultate imediate.

Chiar după prima ședință de masaj care poate să fie puțin dureroasă din cauza unei activări mai serioase și a unui tempou activ, o să observați o piele mai fină și catifelată. La Baliss Spa sunt folosite și creme/uleiuri speciale pentru un masaj anticelulitic eficient. Aceste ajutoare cosmetice au un efect foarte bun în combinație cu un masaj anticelulitic efectuat corect, datorită componentelor sale care ajută să încălzească structura cutanată și musculară a corpului. Astfel se activează circuitul sangvin și punguțele cu țesut adipos care formează celulita sunt eliminate din corp sub formă de toxine.  

Pentru toate aceste procese este nevoie de timp, rezultatele și efectele sunt vizibile din prima procedură, însă eliminarea totală a celulitei va dura mai mult timp, mai multe proceduri și asta este normal. Fiecare corp și organism are tempoul său de lucru prin care elimină toxinele acumulate. Ba chiar mai mult fiecare zonă a corpului este diferită și poate necesita timp diferit pentru a obține rezultatul final.

Dacă încă nu ai scăpat de celulită, iar sistemul tău metabolic este încetinit, este timpul să faci o programare la masaj la salonul de masaj Baliss Spa din București, chiar la ei pe site www.baliss-spa.ro iar cu rezultatele obținute te vei mândri încă mult timp înainte.