Protejează-ți inima de la prima oră! 5 idei pentru mic dejun care susțin colesterolul bun 

Colesterolul HDL este cunoscut și drept ,,colesterolul bun’’, deoarece protejează sănătatea inimii și reduce riscul de infarct. Colesterolul bun poate fi stimulat printr-o alimentație corectă care să includă produse specifice cu potențial de ridicare a nivelului de HDL. Majoritatea dintre aceste alimente le consumăm la micul dejun sau le integrăm în gustări energizante pe parcursul zilei.  

Ce mănânci la micul dejun? Doar ce vrea inima! 

Poate nici nu știai cât de sănătos mănânci de fapt! Descoperă mai departe care sunt alimentele minune pentru inimă, iar dacă nu le regăsești în farfuria ta, atunci e timpul să faci o schimbare de dragul inimii. 

  • Uleiul de măsline 

Uleiul de măsline veritabil furnizează organismului tău acizi grași monosaturați cu impact pozitiv asupra valorilor colesterolului bun. Începe dimineața cu o salată personalizată cu un dressing în care ai folosit ulei de măsline. Prepară propriile sosuri pentru paste, carne, garnituri, dar ține cont că uleiul de măsline este un produs caloric, deci ai grijă la cantitate. 

  • Fasole 

Năutul, lintea, fasolea roșie sau neagră sunt surse valoroase de acid folic și vitamina B, elemente de care inima ta are atât de multă nevoie. Prepară un hummus cu năut pentru micul dejun, un English breakfast cu fasole roșie sau un pate de linte cu avocado în care să presari câteva picături de ulei de măsline. 

  • Nuci 

Din categoria alimentelor prietenoase cu HDL nu puteau lipsi nucile, migdalele, fisticul sau arahidele. Toate acestea dăruiesc inimii grăsimi sănătoase și proteine. Începe ziua cu o gustare sățioasă formată din nuci braziliene glazurate cu ciocolată neagră. Ciocolata neagră oferă antioxidanți care stimulează detoxifierea sângelui și care încurajează nivelul optim de HDL. Te mai poți orienta către gama de creme tartinabile bio cu nuci, batoane crocante cu mixuri de nuci, biscuiți și creme de ciocolată bio cu diverse sortimente de nuci. 

Consumă oleaginoase în toate formele existente! Laptele de migdale este chiar indicat în dieta persoanelor cu un nivel mare de colesterol. Băuturile pe bază de migdale conțin fibre solubile și insolubile care pot să scadă colesterolul rău de două ori mai mult chiar față de uleiul de măsline. Dacă te-ai convins că dieta de la micul dejun necesită ajustări, atunci aici găsești băuturi vegetale Ecomil, de la sortimente cu migdale și sirop de agave, pudre bio pentru băuturi instant, până la creme vegetale pentru gătit pe bază de migdale natur. 

  • Cereale integrale 

Cerealele integrale sunt o sursă populară de fibre solubile care susțin nivelul ridicat al HDL. Un pahar de lapte de migdale cu cereale integrale și o felie de pâine din cereale cu hummus compun o idee inspirată pentru un mic dejun prietenos cu inima și energia ta. 

  • Semințe de in 

Semințele de in alimentează organismul cu acizii grași Omega-3 care diminuează nivelul colesterolului rău în favoarea celui bun. Semințele de in sunt considerate de către vegetarieni sursele-cheie de grăsimi sănătoase de tip vegetal, deci consumă-le zilnic. 

Este important să alegi doar semințe de in care sunt măcinate deja, deoarece doar în această formă se descompun în organism și eliberează nutrienții necesari. Încearcă pudra proteică cu semințe de in sau făina de in pe care o poți integra în musli, în prepararea prăjiturilor ori în amestecul cu fulgi de ovăz. 

Experimentează zilnic mic dejunuri creative care să îmbine cât mai multe alimente din lista celor de mai sus. Dacă ai considerat până acum că dieta vegetarienilor este monotonă, înseamnă că nu ai făcut cunoștință cu selecția de produse bio de la Scufița-Roșie.ro.  

Sursa foto: unsplash.com