Afla tot ce trebuie sa stii despre un pierce in buric! La ce tip de salon e recomandat sa apelezi?

Un pierce buric sau cercel de buric este cel mai ales tip de piercing de catre femei. Dupa perforarea pielii din partea superioara, se monteaza o bijuterie care sa se afle pe buric, aceasta inchizandu-se, de fapt, in partea superioara. Te-ai hotarat sa iti faci o astfel de interventie si vrei sa te informezi inainte de a trece la fapte, sau pur si simplu inca nu esti convins, dar iti doresti sa afli mai multe informatii?

Descopera in randurile de mai jos tot ce trebuie sa stii despre un pierce buric realizat cu grija de experti, incepand de la interventie, tipurile de bijuterie din care poti alege, pana la informatii despre cum ar trebui sa ingrijesti locul respectiv imediat dupa interventie, dar si cat dureaza vindecarea.

Unde pot sa imi fac un pierce buric?

Alege un loc autorizat si nu iti risca sanatatea pentru a plati o suma mai mica! Exista riscuri foarte mari daca nu se lucreaza steril, iar persoana care se ocupa de acest lucru nu are suficienta experienta! Alege un salon care are autorizatie de functionare, ceea ce inseamna ca respecta normele sanitare si reglemantarile legislative. Astfel, nu vei fi expus riscului contactarii diverselor boli ori infectii.

Cum se realizeaza un pierce buric?

Un pierce buric se face in timp ce stai culcat, intr-o pozitie confortabila, iar in acest fel piercerul are o vedere foarte buna asupra locului si are posibilitatea de a actiona precis. Acesta incepe prin a dezinfecta intreaga zona, apoi marcheaza punctul de intrare si de iesire cu un stilou special, de unica folosinta. Dupa aceste doua operatiuni urmeaza ca pielea sa fie fixata cu o clema perforanta, iar punctia sa se realizeze cu un cateter venos periferic. Cateterul venos consta intr-o canula din otel inconjurata de un cateter din plastic. Canalul de perforare este strapuns, canula de otel se indeparteaza, iar bijuteria se introduce prin mansonul de plastic, urmand apoi scoaterea cu grija a capacului.

Cat timp este necesar pentru vindecare?

Zona din jurul buricului este expusa la nenumarate miscari si, in plus, este o zona sensibila, fapt ce determina ca durata de vindecare completa a piercingului sa fie de aproximativ 6 luni. Cu toate acestea, timpul poate varia usor, in functie de persoana, de caracteristicile acesteia, dar si de cat de mult isi misca aceasta zona si,in plus, de felul in care ingrijeste piercingul.

Pentru ce material pot opta la inceput?

Ca bijuterie initiala, de obicei se utilizeaza titanul sau otelul chirurginal micopilizat, deoarece acestea nu elibereaza nichel alergenic si, in plus, au un pret relativ ieftin.

Cum trebuie sa ingrijesc zona dupa ce mi-am facut un piercing in buric?

Pentru a evita orice inflamatie sau complicatie, eventual o posibila infectie, este important sa ingrijesti corespunzator zona proaspat strapunsa. Asadar, ai in vedere faptul ca bijuteriile initiale trebuie purtate pana la vindecarea completa a locului. Nu trebuie indepartate si nici nu este indicat sa incerci sa le inlocuiesti! Dezinfecteaza locul de performare de mai multe ori in cursul unei zile, si evita total piscina, sauna ori sala de sport pana la vindecare. In plus, este indicata evitarea imbracamintei foarte stramta si este important, de asemenea, sa misti bijuteria, pentru ca aceasta sa nu se lipeasca. 

Online, la acest salon de piercing InkStar gasesti diferite modele de piercinguri, din care poti alege tipul potrivit pentru tine! Incepand de la pierce in spranceana, piercing in nas, limba sau pierce in buric,  pana la tatuaje in diferite zone, pe toate le poti studia online si poti sa alegi in functie de gusturile si preferintele tale! Dupa ce te-ai decis, foloseste datele de contact de mai jos pentru o programare, iar in cazul in care nu esti sigur de ceea ce iti doresti, consulta unul dintre expertii nostrii care te poate ajuta sa faci alegerea ideala pentru tine!