Hrană umedă pentru câini – află cum să alegi hrana ideală!

Îți dorești să investești în hrana umeda caini de calitate, însă acum nu știi care sunt principalele elemente pe care să le iei în considerare pentru a lua decizia corectă? Cu o gamă extrem de largă de produse pe piață, este esențial să cunoști cel puțin câteva aspecte despre plicurile și conservele pe care le ai la dispoziție.

Doar astfel vei avea certitudinea că alegi mâncarea umedă pentru câinele tău, în funcție de vârsta pe care o are animalul, de rasa din care face parte, dar și de necesitățile sale speciale. Totul despre hrana umeda caini vezi aici.

Hrana umeda caini – de ce o preferă animalele?

Dacă îi pui câinelui tău 2 boluri în față, unul cu hrană umedă și celălalt cu bobițe uscate, întotdeauna îl va alege pe cel cu mâncarea umedă. De ce? Hrana umedă are o aromă îmbietoare, este gustoasă și este zemoasă, fiind pe placul animalului tău de companie, indiferent dacă este cu pui, cu vită ori cu somon. Asta nu înseamnă, însă, că este recomandat să îi oferi patrupedului doar hrană umedă.

Vârsta contează

Un prim detaliu de care să ții cont în ceea ce privește alegerea hranei umede este vârsta câinelui. De exemplu, pe piață găsești:

  • hrană pentru juniori – câinele tău se încadrează la juniori între 2 și 12 luni, atunci când se află în procesul de creștere și are nevoie de o hrană foarte bogată în vitamine, minerale, proteine și carbohidrați;
  • hrană pentru adulți – între 1 și 7 ani, câinele tău este adult. În această perioadă, el are nevoie de mai multă proteină, decât de carbohidrați, pentru a-și contura o talie zveltă și pentru a fi sănătos;
  • hrană pentru seniori – după vârsta de 7 ani, atunci când patrupedul tău devine senior, este important să îi oferi o hrană umedă care să îi satisfacă nevoile în funcție de starea sa de sănătate. Ajuns senior, el are nevoie de un mix de proteine și vitamine, care să îi asigure o viață sănătoasă și care, în același timp, să-l ajute să depășească mai ușor bolile de care ar putea suferi.

Cum determini câtă hrană umedă să îi dai câinelui?

Dacă te întrebi care este cantitatea optimă de mâncare umedă pe care să o dai câinelui, trebuie să ții cont de greutatea acestuia. De regulă, pe ambalajul conservelor, dar și a plicurilor vei găsi indicații despre gramajul optim în funcție de câte kilograme are câinele. Pe măsură ce crește, trebuie să îi crești și tu cantitatea de mâncare. Citește schema indicată de producător pentru a fi sigur că nu îi dai prea multă hrană.

Nevoi speciale

Ține cont și de nevoile speciale pe care le-ar putea avea câinele! Dacă acesta suferă de artrită, are probleme cu sistemul digestiv sau suferă de o altă boală, important este să îi adaptezi alimentația astfel încât aceasta să îi susțină toate funcțiile. Un medic veterinar te-ar putea ajuta cu sfaturi esențiale, mai ales dacă mergi cu animalul tău de companie la un cabinet de specialitate.

Ingrediente

Bineînțeles, ingredientele contează când vine vorba despre hrana umedă! Citește întotdeauna lista de ingrediente folosite pentru realizarea mâncării pentru câini. Asigură-te că plicurile și conservele conțin un procent cât mai mare de carne, iar apoi verifică dacă acestea conțin și vitamine, minerale și carbohidrați sănătoși. Evită, însă, pe cât de mult posibil produsele bogate în coloranți și arome artificiale!

NovaFood.ro îți este un ajutor de nădejde atunci când cauți să alegi hrana potrivită pentru câinele tău! Online găsești inclusiv hrana umeda pisici: https://www.novafood.ro/hrana-umeda-pisici/, dar și mâncare pentru păsări, ceea ce este excelent pentru tine, dacă ai mai multe animale!

Date de contact:

Email: office@novafood.ro

Telefon: 0724239215