Idei de amenajare birou

Ai în plan de mult timp să-ți amenajezi un birou care să-ți sporească productivitatea și care să ofere un design aparte? Dacă ești nevoit/ă să lucrezi de acasă sau pur și simplu îți place să te retragi pentru a gândi proiecte personale biroul devine alegerea ideală. Este un spațiu foarte util, dar care trebuie planificat cu atenție înainte. Te întrebi care sunt principiile pe care trebuie să le urmezi pentru a avea parte de rezultatele dorite? 

Descoperă mai jos unele dintre cele mai populare variante în materie de amenajare a biroului. 

Amenajare birou în dormitor

Dacă ai ales un proiect casa simpla, amenajarea unui birou în dormitor poate fi o soluție foarte practică și eficientă. Iată câteva idei care ar putea fi utile pentru a obține armonie vizuală și a te bucura din plin de avantajele biroului: 

  • Alege un colț din cameră pentru birou. În cazul în care ai suficient spațiu în dormitor, poți alege un colț care să fie dedicat exclusiv biroului. În acest fel, vei putea să-ți organizezi mai bine activitățile și să te concentrezi mai ușor.
  • Optează pentru mobilier multifuncțional. Există multe modele de birouri care pot fi transformate în paturi sau canapele, astfel încât să poți economisi spațiu. De asemenea, poți opta pentru un birou care are rafturi și sertare încorporate, astfel încât să poți depozita lucrurile de care ai nevoie.
  • Alege o culoare potrivită. Culoarea biroului tău ar trebui să se potrivească cu decorul general al dormitorului. În general, culorile neutre precum alb, negru, gri sau maro sunt cele mai potrivite pentru un birou și mai ales pentru un proiect casa simpla. 
  • Creează un spațiu organizat. Pentru a evita dezordinea în locuință, încearcă să-ți organizezi lucrurile într-un mod eficient. Folosește sertare, rafturi și cutii pentru a-ți păstra documentele și instrumentele de scris. 

Amenajare birou în living

Și în cazul amenajării în living trebuie să ai în vedere câteva aspecte importante, fie că ești adeptul unor case moderne sau în stil clasic:

  • Folosește un ecran sau o bibliotecă pentru a crea o divizare subtilă între zona de lucru și restul camerei. Astfel, vei reuși să îmbini fără probleme utilul cu plăcutul. În plus nu te vei mai lăsa distras/ă de ceea ce se întâmplă în spațiul de lângă birou. 
  • Alege o masă de birou care să se potrivească cu stilul camerei. Dacă ai dezvoltat o pasiune pentru case moderne, nu ezita să optezi pentru o masă simplă, minimalistă.  
  • Alege lumina potrivită. Asigură-te că biroul beneficiază de o iluminare suficientă, pentru a reduce oboseala ochilor și pentru a-ți spori productivitatea.  
  • Folosește elemente decorative pentru a personaliza spațiul de lucru, cum ar fi tablouri sau fotografii. Încearcă să integrezi elemente în stilul general al camerei, astfel încât totul să se potrivească armonios. În cazul unui proiect casa simpla te poți rezuma la ghivece cu flori sau sculpturi minimaliste. 

Cauți de mult modalitatea eficientă prin care îți poți organiza eficient biroul? Nu ezita să optezi pentru amenajarea spațiului în dormitor sau living dacă dispui de un proiect casa simpla, de dimensiuni reduse. 

Ia în calcul cerințele și nevoile personale în materie de confort și funcționalitate și bucură-te de avantaje diverse!