Efectuezi lucrari pe carosabil? Afla de ce sa folosesti balize pentru a directiona traficul!

Te-ai intrebat pana acum cum poti folosi balize astfel incat sa reduci eventualele accidente care pot avea loc in zonele in care firma ta desfasoara lucrari?

Balizele directionale sunt folosite pentru a orienta autoturismele, motociclistii si biciclistii, dar si pietonii, astfel incat fluiditatea traficului sa se pastreze, iar riscul de accidentari atat al participantilor la trafic, cat si al lucratorilor sa fie minim.

Utilizand balize directionale poti delimita zona in care sunt desfasurate lucrari de zona in care circula oamenii.

Iata ce tipuri de balize poti folosi daca efectuezi lucrari pe drumurile publice si nu numai.

Balize de mici dimensiuni (minibalize)

Acestea au dimensiuni mai mici decat balizele obisnuite, insa isi pastreaza utilitatea. Balizele directionale sunt realizate din PVC plastifiat. Acest material este utilizat pentru flexibilitatea sa, deci in cazul loviturilor nu este afectat. O alta caracteristica importanta este faptul ca sunt dotate cu o banda reflectorizanta, ceea ce le face mult mai usor de observat, atat ziua cat si noaptea.

Acest tip de baliza rutiera este utilizat in cazul lucrarilor de mici dimensiuni, ce dureaza putin. Datorita materialului din care sunt confectionate, aceste balize sunt foarte usoare, ceea ce le face simplu de manevrat. Pentru a-si pastra stabilitatea sunt dotate si cu un suport din cauciuc termoplastic.

Balize rutiere directionale

Acest tip de balize, in comparatie cu cele prezentate anterior, sunt de dimensiuni mai mari. Acestea sunt potrivite in cazul lucrarilor de dimensiuni mari, complexe, care ocupa portiuni mari din carosabil sau trotuar.

Acestea, la fel ca si minibalizele, sunt confectionate din material PVC, flexibil, fiind usor de manevrat, iar in caz de lovituri, coliziuni, acestea nu se rup, strica si nu provoaca defectiuni.

Chiar daca sunt confectionate din acest material foarte usor, ele nu pot fi doborate sau mutate de catre curentii de aer, deoarece au un suport stabil.

De asemenea, pentru a fi cat mai vizibile pentru participantii la trafic, cat si pentru lucratori, acestea sunt acoperite cu folii reflectorizante de culoare galben/ rosu/ alb, astfel incat sa fie vizibile de la distanta.

Rolul acestor balize rutiere este de a anunta participantii la trafic ca urmeaza o zona in care se desfasoara lucrari la nivelul carosabilului sau trotuarului si ca trebuie sa se deplaseze cu mult mai multa atentie, deoarece traficul poate fi deviat, viteza de deplasare este redusa si pot exista zone in care riscul de accidente este crescut.

Lucrarile ce se desfasoara in zonele publice aduc cu ele riscuri ce pot fi evitate foarte usor utilizand balize. Alege cu atentie tipul de balize directionale pe care le folosesti, astfel incat riscul de accidentari sa nu existe.

Pentru un plus de siguranta, aceste instrumente de semnalizare trebuie amplasate astfel incat participantii la trafic sa aiba timpul necesar pentru a se adapta la conditiile de mers.

Pentru a le folosi cat mai eficient, balizele rutiere trebuie amplasate astfel incat sa creeze o zona de avertizare (in care sunt anuntate noile reguli de circulatie), pentru a delimita zona in care sunt efectuate lucrarile si pentru zona in care se revine la traficul normal.

La magazinul online Vesta gasesti o gama variata de balize, stalpi si conuri la preturi excelente!

Comanda online aceste instrumente de semnalizare a lucrarilor desfasurate in spatiile publice. Spatiu de lucru sigur, vizibilitate si calitate, ce sunt garantate de balizele rutiere Vesta!