Implanturile dentare și rolul lor în prevenirea pierderii osoase și a cariei dinților vecini.

Cabinet Stomatologic sector 5

Nu este niciun secret faptul că a avea un zâmbet sănătos și atractiv poate fi benefic pentru sănătatea generală și încrederea în sine a unei persoane. Din păcate, atunci când lipsesc dinții, poate fi dificil să se mențină un zâmbet sănătos și atractiv. Din fericire, există soluții disponibile care pot ajuta persoanele cu dinți lipsă să își redobândească zâmbetul, iar o astfel de soluție este reprezentată de implanturile dentare.

Implanturile dentare sunt o modalitate excelentă de a înlocui dinții lipsă și pot fi, de asemenea, benefice în prevenirea pierderii osoase și a cariilor la nivelul dinților vecini.

Implanturile dentare sunt o soluție permanentă pentru a înlocui dinții lipsă. Sunt stâlpi de titan care sunt plasați chirurgical în osul maxilarului, unde acționează ca o fundație pentru dinții de înlocuire. Implanturile dentare arată și se simt ca dinții naturali și oferă o fundație sigură și durabilă pentru dinții de înlocuire.

Implanturile dentare prezintă numeroase beneficii, inclusiv îmbunătățirea sănătății orale, îmbunătățirea vorbirii, îmbunătățirea capacității de masticație, îmbunătățirea aspectului și îmbunătățirea stimei de sine. În plus, implanturile dentare pot ajuta la prevenirea pierderii osoase și a cariilor la dinții vecini.

Atunci când lipsește un dinte, osul maxilar care îl susține începe să se micșoreze, ceea ce duce la o scădere a volumului general al maxilarului. Acest lucru poate afecta stabilitatea dinților vecini, ceea ce duce la un risc crescut de carie și pierdere osoasă. Implanturile dentare pot ajuta la prevenirea acestui lucru, oferind o fundație sigură și stabilă pentru dintele de înlocuire, care împiedică

Procedura de obținere a implanturilor dentare poate varia, în funcție de tipul de  implant dentar  utilizat. În general, procedura implică anestezie locală, forarea maxilarului pentru a crea spațiu pentru implant, iar apoi implantul este plasat în maxilar. Implantul va fi apoi acoperit cu un pilon de vindecare, care va permite implantului să se vindece și să se integreze cu maxilarul. Odată ce implantul s-a vindecat, o coroană sau o punte va fi plasată deasupra implantului pentru a finaliza procedura.

Odată ce un implant dentar a fost plasat, este important să îl îngrijiți corespunzător pentru a vă asigura că acesta rămâne sănătos și funcțional. Îngrijirea ulterioară și întreținerea adecvată a implanturilor dentare include periajul și folosirea aței dentare de două ori pe zi, utilizarea unei ape de gură antimicrobiene și vizitarea dentistului pentru controale și curățări regulate. De asemenea, este important să evitați să mușcați sau să mestecați obiecte dure, cum ar fi gheața sau bomboanele tari.

Implanturile dentare previn pierderea osoasă și cariile la dinții vecini?

Da, implanturile dentare pot ajuta la prevenirea pierderii osoase și a cariilor la dinții vecini. Atunci când lipsește un dinte, osul maxilar care îl susține începe să se micșoreze, ceea ce duce la o scădere a volumului general al maxilarului. Acest lucru poate afecta stabilitatea dinților vecini, ceea ce duce la un risc crescut de carie și pierdere osoasă. Implanturile dentare oferă o fundație sigură și stabilă pentru dinții de înlocuire, ceea ce împiedică dinții vecini să se deplaseze și să devină instabili.

Implanturile dentare sunt o modalitate excelentă de a înlocui dinții lipsă și pot fi, de asemenea, benefice în prevenirea pierderii osoase și a cariilor la nivelul dinților vecini. Aceștia arată și se simt ca dinții naturali și oferă o fundație sigură și durabilă pentru dinții de înlocuire. Implanturile dentare sunt o modalitate excelentă de a vă menține sănătatea orală și de a vă păstra zâmbetul în formă maximă.

Vă invităm să descoperiți serviciile și experiența unică de la CRIS SMILE Studio, un cabinet stomatologic de încredere din sectorul 5, care oferă soluții personalizate pentru nevoile dentare unice ale pacienților săi.

În calitate de autoritate în domeniu, CRIS SMILE Studio a colaborat cu Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București și oferă servicii stomatologice avansate, inclusiv implanturi dentare, pentru a ajuta la prevenirea pierderii osoase și a cariilor la dinții vecini.

Suntem mândri să fim parte din comunitatea din sectorul 5 și să deservim cu drag și profesionalism zonele Sebastian, Magurele, Bragadiru, Calea Rahovei, 13 Septembrie, Petre Ispirescu și multe altele. Pentru a programa o consultație sau pentru a afla mai multe despre serviciile noastre, nu ezitați să ne contactați astăzi!

Cu respect, Cris Smile Studio – Cabinet Stomatologic sector 5.

office@cris-smile.ro

021.9177 – 0723.918.404

Str. Malcoci, nr.2, Bl. 36, sc.B, parter, Ap.59, Sector 5, Bucuresti