5 activitati extrascolare pe care copiii le adora

Copii au nevoie de activitati potrivite varstei pentru a se dezvolta armonios si sanatos. Desigur, educatia formala este esentiala, fie ca este vorba de gradinita sau scoala, insa cei mici au nevoie si de joaca ori de activitati creative pentru o dezvoltare armonioasa.

Pe langa joaca si activitati creative, sportul ajuta si el foarte mult in dezvoltarea celor mici, invatandu-i despre importanta muncii in echipa, dar si despre cat de mult conteaza miscarea pentru sanatate.

Este adevarat ca cei mici nu au nevoie de prea multe activitati extracurriculare, insa una sau doua astfel de ocupatii ii poate ajuta sa se dezvolte armonios, sa invete lucruri noi si sa descopere cum functioneaza lumea inconjuratoare.

Descopera 5 activitati extrascolare pe care copiii le adora:

Muzica

Muzica este una dintre cele mai apreciate forme de arta. Cei mici pot invata sa se exprime prin muzica, isi dezvolta urechea muzicala si antreneaza creativitatea. Exista mai multe optiuni atunci cand vine vorba de activitati muzicale, de la canto si pana la a invata sa cante la un instrument. 

Printre cele mai populare instrumente se numara chitara, iar cea electrica este de multe ori o alegere foarte indragita de copii. Pentru ore de chitara, poti alege sa achizitionezi un astfel de instrument, iar mai apoi sa alegi un profesor pentru cel mic: click aici pentru chitara electrica de la mcmusic.ro la super preturi.

Teatrul

Teatrul ii poate ajuta pe copii sa isi gestioneze emotiile mai bine, sa scape de timiditate si sa socializeze usor. Este o activitate care imbogateste si cultura generala, deoarece cei mici vor invata despre literatura, scriitori celebri si piese populare.

Inotul

Foarte multi copii iubesc balaceala, timpul petrecut la mare sau la piscina. Astfel, inotul este o activitate pe care multi dintre cei mici ajung sa o iubeasca, in special atunci cand invata sa se miste lin si fara efort in apa. Este o idee buna ca cel mic sa invete sa inoate de la o varsta frageda, atat pentru a deprinde o abilitate utila in viata, cat si pentru a invata sa nu se teama de apa.

Pictura

Pictura este o activitate extrem de creativa, insa care se poate transforma in mult mai mult de atat. Talentul la desen, odata cultivat, ii poate ajuta pe cei mici intr-o viitoare cariera de arhitect, designer, sau chiar designer grafic in domeniul IT. In plus, copiii vor adora sa invete cum sa transpuna imaginile din mintea lor pe hartie.

Limbile straine

Limbile straine sunt o abilitate utila pe care este bine ca cei mici sa o deprinda inca din primii ani de viata. Cu profesorul potrivit, limbile straine sunt foarte distractive si implica jocuri interesante, lecturi distractive si activitati precum desenul sau muzica.

Activitatile extracurriculare ii pot ajuta pe copii sa se dezvolte sanatos si armonios, indiferent de varsta. Alege activitati pe care cel mic le considera distractive si ofera-i sansa de a-si da cu parerea pentru a descoperi exact ce i se potriveste. 

Sursa foto: Pexels.com