Cel mai simplu si gustos tort cu mere


Atunci cand vrei sa prepari un dulce rapid si delicios, merele sunt o optiune extraodinara, mai ales acum cand este toamna si exista foarte multe soiuri de mere disponibile. Iti propunem o reteta simpla dar incredibil de aromata, in care se intalnesc mai multe tipuri de texturi.

Pentru aluat vei avea nevoie de :

90 g faina

1 praf de copt

1 vf de sare

4 mere mari sau 6 mere mici

2 oua mari

150 g zahar

1 fiola rom

1 lingurita extract vanilie

220 g unt topit si racit

Pentru finisare :

200 g crema de branza

150 ml smantana lichida pentru frisca

100 g zahar pudra

½ lingurita esenta de vanilie

Inainte de a incepe prepararea prorpiu-zisa, pregateste o forma de tort de 20 cm, pe care fie o ungi cu unt si o tapetezi cu faina, fie o imbraci in hartie de copt.

Merele se curata si se taie in cubulete. Pentru a nu oxida cat timp pregatesti aluatul, acestea se pot stropi cu putina zeama de lamaie.

Ingredientele uscate – faina, praful de copt si sarea – se amesteca intr-un bol. In alt bol se mixeaza ouale cu zaharul pana ce acestea isi dubleaza volumul, Peste acest amestec se toarna alternativ mixul de faina si untul. La sfarsit se adauga merele si se amesteca cu o spatula.

Aluatul se toarna in forma si se niveleaza. Se coace la 180 de grade timp de 30-40 de minute.

Dupa ce blatul s-a racit, acesta poate fi imbracat in crema de branza.Pentru a o obtine, tot ceea ce trebuie sa faci este sa mixezi crema de branza cu zaharul si apoi sa continui mixarea dupa ce ati adaugat frisca lichida si esenta de vanilie.Opreste mixerul cand ai obtinut o crema groasa.