Cum functioneaza un generator de aburi pentru sauna ta

Prezenta unui generator aburi pentru sauna serveste la incalzirea la o temperatura corespunzatoare a cabinei cu abur. Incalzitorul de sauna si generatorul de abur umple cabina cu o ceata groasa si asigura temperaturi ridicate in interior.

Prezenta unui generator aburi pentru sauna serveste la incalzirea la o temperatura corespunzatoare a cabinei cu abur. Incalzitorul de sauna si generatorul de abur umple cabina cu o ceata groasa si asigura temperaturi ridicate in interior.

In principiu, generatorul de aburi pentru sauna functioneaza exact ca un fierbator. Intr-un rezervor din otel inoxidabil, componentele de incalzire aduc apa la fierbere, astfel incat dispozitivul genereaza o multime de abur care aduce atat umiditate, cat si temperatura din cabina la valorile dorite.

Punctul de intrare este, de obicei, in zona inferioara a cabinei de sauna, si ar trebui construit astfel incat sa nu poti intra in contact direct cu aburul fierbinte. Acest lucru il poti realiza prin montarea duzei sub o proeminenta sau in spatele unui capac de protectie.

Cum intra apa in generatorul de aburi? Echipamentele simple sunt incarcate manual. Sistemele cu racorduri la apa sunt mai convenabile si, de regula, in segmentul de pret mediu spre mare. O electrovana regleaza alimentarea, iar in cazul in care alimentarea cu apa este defecta, un circuit de siguranta asigura oprirea dispozitivului.

Conexiunea de alimentare a unui generator aburi pentru sauna

Pentru conexiunea de alimentare sunt, in general, necesari 400 volti. Doar generatoarele mici, cum ar fi cele din baile de aburi, functioneaza la 230 volti. Controlul electronic asigura conditiile climatice dorite: nori de ceata grosi  datorita umiditatii de 100% si temperaturilor intre 55 si 60 grade Celsius.

De asemenea, regleaza iluminarea si mireasma din interior, daca aceste functii sunt disponibile. Pentru asta, este nevoie de o pompa de dozare sau mai multe arome, concentratele fiind injectate in abur, cat mai aproape posibil de duza de evacuare, astfel incat sa nu patrunda reziduuri in rezervorul de apa care sa favorizeze formarea spumei.

Datorita temperaturii sale mai scazute, umiditatea aerului se condenseaza in nenumarate picaturi fine. Functiile pot fi controlate prin intermediul panoului de comanda. In cazul modelelor rezistente la abur, panoul de control este instalat fie in exteriorul, fie in interiorul cabinei. Sau exista chiar si unul pentru interior si exterior. O alta optiune este utilizarea telecomenzii.

Diferite tipuri de adaptari

In cazul bailor de aburi, care, datorita dimensiunilor lor mai mici, nu necesita la fel de multa putere a evaporatorului, un generator aburi pentru sauna compact, este, de obicei, ascuns in cabina. Acesta poate fi sub o banca, intr-o coloana sau in spatele unui panou montat pe perete.

Baile de aburi mai mari, construite individual, necesita mai multa putere, mai ales atunci cand suprafetele acoperite cu gresie trebuie incalzite. Dispozitivile sunt plasate langa sau in spatele cabinei. De asemenea, il poti plasa deasupra plafonului, cu conditia ca incaperea sa fie suficient de mare.

Este esential sa beneficiezi de o buna accesibilitate, astfel incat orice intretinere, reparatie si reaprovizionare necesara de consumabile, cum ar fi agenti de decalcifiere si parfumuri, sa poate fi efectuate fara probleme.

Dupa o sesiune de sauna, opreste generatorul de aburi si efectueaza un ciclu de clatire la final, pentru a elimina depunerile de calcar. Pentru aceasta, vei avea nevoie de un racord la reteaua de canalizare.

La Total Pool – magazin specializat in comercializarea de Echipamente si Accesorii pentru Piscina, Sauna, SPA – poti alege modelul potrivit de generator de aburi pentru sauna ta si placerea unei relaxari totale.