Una dintre cele mai celebre embleme ale turismului romanesc e gata sa-si primeasca oaspetii! Hotelul de Gheata de la Balea Lac isi deschide portile!

[ad_1]

POFTIȚI SĂ VĂ BUCURAȚI: Începând de joi, 22 decembrie, cel mai nou Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac îşi aşteaptă vizitatorii şi oaspeţii.

Unic, fascinant, generos! Sus în feeria Făgărașilor, supranumiți „Alpii Ardealului”!

„Europa” (tema din acest sezon a ineditului hotel) are, pentru moment, 10 camere, fiecare dintre acestea purtând numele unei mari capitale europene. Londra, Amsterdam, Lisabona, Dublin, Bucureşti, Paris, Roma,

Atena, Berlin şi Madrid sunt pregătite pentru a găzdui primii oaspeţi, iar restaurantul şi barul din interiorul hotelului, au oferte de meniuri speciale şi promit vizitatorilor servicii şi produse de calitate superioară, astfel încât experienţa trăită aici, în cel mai neobişnuit hotel din partea de sud-est a Europei, să fie cu adevărat unică, memorabilă.

Responsabilii Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” oferă asigurări că noul Hotel de Gheaţă aduce un plus de spectaculozitate şi stil, atât în ceea ce priveşte forma exterioară, dar şi atunci când vine vorba de amenajările, decorul şi dotările din interior.

Primii turişti ce îşi vor petrece noaptea la „Europa” – Hotelul de Gheaţă” sunt clienţi ai companiei de turism britanice care colaborează de foarte mulţi ani cu „Hotel of Ice Bâlea Lac”. De altfel, asemeni sezoanelor anterioare, se preconizează că, şi în această iarnă, marea majoritate a oaspeţilor care se vor caza în ineditul hotel vine din Marea Britanie.

Inaugurarea oficială a Hotelului de Gheaţă este programată pentru luna ianuarie 2023, după ce va fi ridicată şi Biserica de Gheaţă.

Cel de-al şaisprezecelea Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost ridicat  în mai bine de o lună de zile, echipa de muncitori edificând obiectivul în condiţii meteorologice dificile, chiar şi pe timp de noapte. Nu au lipsit nici emoţiile, constructorii fiind mereu în căutarea de soluţii cât mai potrivite pentru a învinge capriciile vremii şi pentru a putea continua munca în condiţii bune. La realizarea acestei construcţii s-au folosit zăpada adunată din căldarea lacului Bâlea, „mortarul” compus din zăpadă şi apă, precum şi cărămizile de gheaţă tăiate din calota lacului glaciar. De asemenea, decorul şi „mobilierul” interior (paturi, noptiere, fotolii, mese şi scaune etc) sunt realizare din gheaţă.

Fiecare cameră a Hotelului de Gheaţă are intrare separată iar uşa este reprezentată de o draperie izotermă. Pentru a nu simţi frigul, cei ce se vor caza aici vor dormi pe saltele clasice, aşezate pe paturile de gheaţă şi se vor încălzi în saci de dormit speciali sau cu ajutorul păturilor şi blănurilor de oaie. Temperatura din interiorul Hotelului de Gheaţă este între -1 şi 2 grade Celsius.

MARE ATENȚIE: Cei ce doresc să vină la Bâlea Lac pentru a vizita Hotelul de Gheaţă, trebuie să ştie că, de la Bâlea Cascadă, singura modalitate de acces disponibilă în sezonul rece este cu ajutorul telecabinei.

Articolul Una dintre cele mai celebre embleme ale turismului romanesc e gata sa-si primeasca oaspetii! Hotelul de Gheata de la Balea Lac isi deschide portile! apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link