Sinteza Black Friday 2022 GLAMI.ro: creștere de 40% a comenzilor pentru parteneri în 2022 vs. 2021

[ad_1]

Contextul socio-economic actual a determinat consumatorii, cel puțin în aparență, să acorde o importanță deosebită bugetelor cheltuite, însă statisticile Black Friday din 2022 prezintă procente surprinzătoare. Valoarea brută a vânzărilor și numărul comenzilor de modă online pentru parteneri au crescut cu 40%, comparativ cu 2021, prin GLAMI.ro.

Faptul că acesta este primul an Black Friday post-pandemie poate justifica entuziasmul de a profita de reducerile la produsele de modă.

Business theme, internet online shopping concept, shopping delivery, shopping cart carry shopping mail box and blur background of shopping bag and open laptop

Rezultatele Black Friday 2022 – în trend ascendent

În ciuda crizei energetice și a îngrijorărilor cu privire la cheltuielile inutile, valoarea medie a unei comenzi în cazul achizițiilor de modă realizate prin www.glami.ro a înregistrat o creștere cu 30% în acest an.

În plus, comenzile plasate prin GLAMI.ro în perioada 11-18 noiembrie au crescut cu 7% față de 2021. Această intensificare se poate traduce și printr-o creștere cu 40% a valorii brute a vânzărilor către magazinele online de modă, procent care pe 11 noiembrie era cu 126% mai mare decât în ziua precedentă (10 noiembrie).

Click-urile de ieșire din GLAMI.ro către e-shop-urile partenere au avut parte, de asemenea, de o impactare pozitivă. Au fost cu 23% mai numeroase, comparativ cu anul trecut.

Încălțămintea sport rămâne în topul preferințelor

Printre cele mai căutate articole pe GLAMI.ro de Black Friday au fost pantofii sport. Pentru al doilea an consecutiv, brandurile și modelele îndrăgite de tineri, precum Nike, Jordan sau Airforce, au fost în capul listei. Desigur, nici botinele de damă, un termen de căutare clasic pentru publicul feminin, nu au fost uitate.

Processed with VSCO with e1 preset

Tendințe ce revin la modă după ani de așteptare

Air Jordan nu s-a aflat pe primele poziții doar în categoria celor mai căutate produse, ci și în vânzări. Air Jordan 5 Retro a fost produsul cu cele mai multe căutări din catalogul GLAMI în perioada 11-18 noiembrie.

Mai mult decât atât, articolele de exterior (de tip „out of the house”) au avut o revenire neașteptată, după cum indică numărul click-urilor de ieșire: 4 dintre primele 10 cele mai bine vândute produse au fost rochiile de damă. Acest top a fost încheiat de clasicii blugi.

Hanoracele căptușite cu blană sau cizmele termoizolatoare au fost și ele printre articolele preferate, deși sezonul rece abia a început. Printre „must haves” s-au numărat și jachetele de iarnă sau botinele. Un trend de căutare atipic a fost reprezentat de pantalonii de trening pentru bărbați, ocupând locul 6 în clasamentul celor mai bine vândute piese de Black Friday prin GLAMI.

Deloc surprinzător, în 2021 primele 10 poziții de căutare din timpul Black Friday au fost ocupate de „articole de carantină” clasice, jachetele de iarnă și pantofii sport fiind prezenți în egală măsură în topul cele mai vândute produse.

Despre GLAMI

GLAMI România a fost lansată în iunie 2017. Cea mai importantă platformă online europeană de descoperire a modei are peste 300 de magazine partenere înregistrate pe www.glami.ro și peste 1 milion de produse, de la aproape 12.000 de branduri. GLAMI se angajează să dezvăluie date și informații importante despre starea sectoarelor e-commerce din țările în care operează prin proiectul de analiză pe termen lung Fashion (Re)search. GLAMI Fashion (Re)search este singurul sondaj în derulare dedicat segmentului modei, care observă, monitorizează și înregistrează tendințele actuale din 9 țări europene.

The post Sinteza Black Friday 2022 GLAMI.ro: creștere de 40% a comenzilor pentru parteneri în 2022 vs. 2021 first appeared on Comunicate Business.

[ad_2]

Source link