Despre sănătatea câinelui nostru

[ad_1]

Dacă îţi doreşti un pui de câine, trebuie să ştii că încă din clipa în care acesta păşeşte în locuinţa ta, alături de el vor păşi şi o serie de responsabilităţi. Pe lângă oferirea unui sortiment de hrană potrivit cerinţelor şi vârstei câinelui, trebuie să te asiguri că acesta este bine îngrijit şi are parte de cea mai bună îngrijire medicală.

Bineînţeles, tu ca proprietar trebuie să ai în vedere o serie de aspecte legate de sănătatea acestuia, precum: ce tip de hrană i se potriveşte, care este cantitatea necesară, câtă mişcare are nevoie, la cat timp se face deparazitarea interna la caini şi aşa mai departe.

Iată în continuare câteva aspecte pe care să le ai în vedere, astfel încât câinele tău se dezvolte într-un mod cât mai sănătos.

  1. Este important să ştii că în primele luni de viaţă, puiul de câine va trece prin nişte transformări uimitoare. Iar în această perioadă tu trebuie să îl ajuţi să îşi formeze obiceiuri sănătoase, astfel încât sănătatea lui să nu fie pusă în pericol.
  2. Tu eşti cel care trebuie să monitorizeze constant starea animalului tău de companie. Iar acest lucru îl poţi realiza învăţând să citeşti limbajul corporal al căţelului tău.
  3. În cazul în care observi modificări neobişnuite, câinele este apatic, nu mai mănâncă şi nu mai are chef de joacă, este esenţial să discuţi cât mai repede cu un medic veterinar.
  4. Tipul de hrană pe care îl primeşte căţelul tău trebuie să îi ofere o susţinere nutriţională potrivită. Prin urmare, împreună cu medicul veterinar, poţi alege o hrană completă, specializată și echilibrată pentru căței.
  5. Căţelul are nevoie de somn şi odihnă atât în timpul zilei, cât şi în timpul nopţii. Este important să ştii că puii de câine au nevoie de un loc liniştit în care să se poată odihni. Îi poţi achiziţiona un pătuţ şi îl poţi plasa într-o zonă liniştită a casei.
  6. Chiar dacă îi oferi câinelui tău un tip de hrană premium, vizite periodice la medicul veterinar, asta nu înseamnă că nu este necesar să petreci timp cu el. Câinii au nevoie de socializare, deci este extrem de important să petreci timp cu el.
  7. De asemenea, este important să respecţi programul de vaccinare şi deparazitare recomandat de medicul veterinar.

Vaccinările și deparazitarea internă

Este extrem de important să cunoşti faptul că atât vaccinarea, cât şi deparazitarea internă a căţeilor ating nivelul maxim de eficienta doar dacă sunt administrate la timp şi sunt urmate de rapeluri. Schema de vaccinare şi deparazitare internă este stabilită de medicul veterinar.

Vaccinarea

Primul vaccin trebuie administrat de medicul veterinar la vârsta de aproximativ 6-8 săptămâni. Iar pentru ca acesta să îşi menţină eficacitatea, acest prim vaccin va avea nevoie de vaccinări anuale de rapel.

De asemenea, în funcţie de vârstă, stil de viaţă şi de problemele de sănătate al câinelui, medicul veterinar îţi va propune o schemă completă de vaccinare.

Vaccinările recomandate pentru căţei îi vor proteja pe aceştia de boli, precum: parvoviroza, tusea de canisă,leptospiroza, jigodia, rabia(turbarea), hepatita Rubarth.

Deparazitarea internă

Deparazitarea internă este reprezentată de procedura de administrare a unor medicamente (comprimate pipete) antiparazitare. Acestea au rolul de a îndepărta paraziţii interni şi externi și  de a preveni infestarea pentru anumite periode de timp. La fel ca în cazul vaccinării, pentru că nivelul de protecţie să fie maxim, şi deparazitarea internă este necesar să se repete la anumite intervale de timp.

Este important să ştii că deparazitarea internă se realizează în cazul puilor de câine în jurul vârstei de 4 – 5 săptămâni şi se va repeta după 10 – 12 zile. După această primă deparazitare, vom repeta administrarea de medicamente o dată la 3 – 4 luni. În cazul câinilor adulţi, deparazitarea internă se va realiza de 3 – 4 ori pe an.

Este extrem de important să ai grijă de câinele tău, iar vaccinările şi deparazitările nu ar trebui lăsate la voia întâmplării.

The post Despre sănătatea câinelui nostru first appeared on Comunicate Business.

[ad_2]

Source link