4 diferențe între transportul de mobilă și ”transportul de cartofi”

[ad_1]

„Parcă transportă cartofi!”. Așa se plâng oamenii de șoferii care fac manevre bruște la volan. Plângerea se manifestă în rândul călătorilor la adresa celor implicați în transportul de persoane, dar oamenii suferă la fel de tare când află pe ce mâini, de fapt, și-au lăsat mobila în procesul de mutare.

Un șofer de dubă obișnuit să transporte cartofi își va lua orice libertate de inițiativă apropo de stilul de a conduce, astfel că, după bunul plac, va face viraje mai strânse, va accelera și frâna mai rapid, probabil chiar va trece peste gropi și denivelări cu suficientă viteză încât să simtă o zdruncinătură care să îl anime.

Mobilierul, însă, este o marfă care diferă drastic de lăzile cu cartofi. Chiar de e lovit, cade, se învârte sau saltă în ladă, cartoful rămâne comestibil și în stare bună. Iată în continuare patru diferențe între mobilă și cartofi – mai exact între cum se întâmplă transportul de mobilă față de cel de cartofi.

  1. Chiar și prinsă în chingi, mobila poate fi avariată dacă duba de transport se conduce neglijent.  Cartofii nu pățesc nimic.

Lăzile cu cartofi sunt și ele securizate cumva, dar deși cartofii fricționează între ei, nu se deteriorează. În schimb, mobila tot se va zdruncina și zgâria, dezmembra, sparge sau crăpa în duba care rulează imprudent. Serviciul de transport mobilă implică un stil precaut de conducere a dubei încărcate cu bunurile clientului.

  • Transportul de mobilă implică materiale de protecție speciale: folii, cartoane, chiar pături. Cartofii stau bine în coaja lor.

Mobila care ajunge în autospeciala de transport va fi ambalată bine, separată corp de corp prin pături speciale și cartoane ondulate, totul pentru a diminua riscurile de deteriorare. Cartofii nu vor fi ambalați precum în bancuri, individual, și nici de pături americane speciale nu au nevoie.

  • Mobila este o marfă cu valoare de mii de lei (pe cameră) și zeci de mii de lei (pe locuință). Cartofii se vând la kilogram.

Prin natura sa, mobilierul este mult mai expus la pericole mecanice, zgâriindu-se mai ușor. Zgârieturile, deteriorările nu pot fi trecute cu vederea, fiindcă mobilierul costă destul de mult. Cartofii, chiar și avariați, secționați ori burdușiți nu reprezintă priorități prea mari și nici nu generează daune importante.

  • Mobila are inclusiv o valoare sentimentală sau culturală. Cartofii nu au; poate doar pentru pasionații de cartofi prăjiți.

Transportul de mobilă este deseori efectuat în regie proprie (adică proprietarii o demontează, o ambalează, o cară și o instalează în noua locuință) tocmai din cauză că persoanele străine nu pot anticipa sau înțelege valoarea sentimentală pe care le au unele piese de mobilier. Poate însemna moștenire de familie, mobilier istoric sau mobilier preferat – nu tot ce e important se poate traduce în bani. Firește, cartofii nu pot fi istorici sau moșteniți; dar preferați pot fi! 🙂

Diferențele de mai sus sunt mici și nevinovate glume. Important de reținut este că transportul de marfă e un domeniu complex, pentru fiecare tip în parte activitatea diferențiindu-se în mod sensibil. Transportul de mobilă implică măsuri preparatorii și măsuri de siguranță specifice. De aceea, o firmă specializată precum Relocat.ro este întotdeauna potrivită și recomandată.

The post 4 diferențe între transportul de mobilă și ”transportul de cartofi” first appeared on Comunicate Business.

[ad_2]

Source link