Programul Rabla Local debuteaza dupa 14 octombrie 2022

[ad_1]

Programat initial sa inceapa la sfarsitul lunii septembrie, lansarea Programului Rabla Local a fost amanata pentru jumatatea lunii octombrie

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a transmis un Comunicat de presa prin care informeaza ca Programul privind casarea autovehiculelor uzate denumit neoficial Rabla Local nu va mai lua startul la sfarsitul lunii octombrie asa cum era programatr, lansarea acestuia fiind amanata pentru jumatatea lunii octombrie.

Prima etapa a acestui program, respectiv crearea conturilor de utilizator in aplicatia informatica de catre solicitantii unitati administrativ-teritoriale organizate la nivel de comuna, oras sau municipiu, va demara incepand cu data de 14 octombrie 2022.

Acest nou program poate fi o oportunitate buna pentru proprietarii de autovehicule foarte vechi si nefunctionale de a le valorifice, fara prea multe conditii de indeplinit. Astfel, pe langa prima de casare de 3.000 lei pe care o vor incasa, acestia vor scapa si de cheltuielile pe care, conform legii, trebuie sa le faca: impozitul, asigurarea RCA auto, ITP-ul etc..

Perioada de depunere a cererilor de finantare si a documentatiei aferente este 21 octombrie 2022, ora 10:00 – 23 decembrie 2022, ora 14:00 sau pana la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finantare. Aceste documente se vor depune in aplicatia informatica prin intermediul conturilor de utilizator create.

Amanarea startului Programului Rabla Local se datoreaza faptului ca, in prezent, se lucreaza la modificarea ghidului de finantare aferent acestui program, pentru redimensionarea finantarii pe care trebuie s-o asigure primariile, astfel incat acest program sa se poata desfasura in cat mai multe localitati.

In comunicatul AFM se mai precizeaza ca toate conturile deja create si utilizate pentru inscrierea in cadrul Programului Iluminat public, Programului Statii de reincarcare pentru vehicule electrice in localitati, Programului Eficienta energetica in cladirile publice, Programului Rabla Clasic si a Programului Rabla Plus vor putea fi utilizate si in cadrul acestui program.

The post Programul Rabla Local debuteaza dupa 14 octombrie 2022 first appeared on Comunicate Business.

[ad_2]

Source link